Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Budějovičtí volejbalisté smetli Brno 3:0 a stále drží naději na postup

České Budějovice - Oslabení volejbalisté Českých Budějovic udrželi naději na postup do finále extraligy. Svěřenci trenéra Jana Svobody zvítězili doma v pátém semifinále nad Brnem 3:0 a snížili stav série na 2:3 na zápasy. Šestý zápas je na programu v pondělí v Brně, obhájci titulu z Liberce zatím po rychlém postupu přes Karlovarsko na finálového soupeře čekají.

Jihostroji v předchozích zápasech chyběli zraněný blokař Sobotka a nemocný Kryštof na liberu, nejlepší tým základní části bez nich prohrál třikrát za sebou. Kryštof však již po příušnicích nastoupil, Sobotku opět nahradil sedmnáctiletý Polák a Jihočeši tentokrát v domácím prostředí od začátku dominovali.

"Čekali jsme, že Kryštof jednou nastoupí. Budějovice jsou ale silné i bez něho. Dneska výborně servírovaly a nezvykle dobře bránily. Doma to můžeme ukončit, nám se tam dobře hraje, jim trochu hůř. My si semifinále užíváme, oni musí vyhrát," řekl brněnský smečař Michal Hrazdira.

V budějovickém útoku řádil nechytatelný Maciel a první sadu ukončil esem na 25:14 střídající Červinka. Kryštof vnesl na palubovku klid a především přesnější příjem, nahrávač Habr mohl využívat všechny smečaře a Brňané nevěděli, kam dřív skočit. Druhé dějství prohráli rozdílem šesti bodů.

"S příchodem Kryštofa jsme měli na hřišti pořádek. Nechtěli jsme končit sérii doma porážkou, jsme trochu nahecovaní, ale to ke sportu patří. V Brně uděláme všechno pro to, abychom vyhráli," řekl domácí blokař Radek Mach. Hosté měli šanci zdramatizovat zápas jen v třetím setu.

Závěr však ovládly českobudějovické bloky a Jihostroj po Machově útoku středem sítě zvítězil 25:23. "Nasazení Kryštofa nás moc nepřekvapilo. Oni hrají dobře i bez něho. My se soustředíme na náš výkon. Já šel do utkání s tím, že prohráváme a já musím dát dobrý servis, aby se něco změnilo. Doma to bude výhoda zase pro nás, máme výborné fanoušky, kteří nás poženou dopředu," řekl brněnský Luboš Smrčina.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Českých Budějovic zdolali Brno a udrželi naději na finále


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články