Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ostravské volejbalistky zdolaly i Olomouc a zůstaly v čele

Praha - Ostravské volejbalistky vyhrály v extralize i sedmý zápas a dál vedou tabulku o bod před mistryněmi z Prostějova. Ostrava v utkání 8. kola porazila třetí Olomouc 3:1, obhájkyně titulu zvítězily hladce 3:0 ve Šternberku.

Ostravské svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera si v utkání proti Olomouci zkomplikovaly situaci jen prohrou ve třetím setu. Závěr čtvrté sady ale domácí hráčky opět zvládly a uhájily tříbodový zisk.

"Olomouc hrála dobře, ale my jsme ji přehráli především propracovanou a důslednou obranou. Také jsme lépe servírovali a byli jsme agresivnější v útoku. Především Kojdová zahrála skvěle," pochválil Pommer autorku 20 bodů.

"Ve třetím setu jsme zabrali, ale ve čtvrtém jsme udělali spoustu chyb na servisu a dostali řadu es. Prohru můžeme vyčítat jen sami sobě," podotkl olomoucký kouč Jiří Teplý.

S Olomoucí mohl v tabulce srovnat krok čtvrtý Olymp Praha, jenže proti KP Brno doma po slibném začátku přišel o náskok dvou setů. V tie-breaku pak už byly Pražanky na pokraji porážky, nakonec ale dokázaly dovést zkrácenou sadu k vítězství 17:15.

Trenér Olympu Stanislav Mitáč tuší, že právě s Brnem bude jeho tým bojovat o postup do horní čtyřky. "Tím jsme byli trochu svázaní, hezké momenty jsme střídali s hrubkami. Utkání bylo naším soubojem s Měrkovou, ale ve třetím a čtvrtém setu jsme Vendulu neubránili," řekl.

Výsledky 8. kola volejbalové extraligy žen:

Šternberk - Prostějov 0:3 (-20, -16, -19)
Nejvíce bodů: M. Janečková a Dudová po 7, M. Šenková a Borovcová po 6 - Vargasová 16, Markevičová 13, Steenbergenová 9.

SG Brno - Přerov 0:3 (-8, -15, -13)
Nejvíce bodů: Kopáčová 6, Černá 5 - K. Kohoutová 17, L. Kohoutová a Tomášeková po 8.

Olymp Praha - KP Brno 3:2 (23, 23, -16, -21, 15)
Nejvíce bodů: Hodanová 19, Kalhousová a Nová po 16 - Měrková 30, Keddyová 12, Hrazdírová 10.

Ostrava - Olomouc 3:1 (20, 22, -22, 22)
Nejvíce bodů: P. Kojdová 20, Toufarová 14, Zedníková 10 - Kubová a Dumančičová po 17, Závodná 15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články