Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zranění je nakonec zastavilo. Sluková s Hermannovou v Číně skončily

Sia-men (Čína) – Ač se zdálo, že by ještě mohly plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová do turnaje Světového okruhu v čínském Sia-menu zasáhnout, nakonec se tak nestane. Prvně jmenovaná kvůli zraněnému kotníku nemohla do dalšího zápasu nastoupit a český pár tak musel vzdát.

Čtvrtý společný turnaj přitom měly rozehraný výborně. Ve druhém zápase skupiny D proti Kanaďankám Gordonové a Wilkersonové však Sluková ve druhém setu pod sítí dopadla soupeřce na nohu a poranila si kotník. Český pár ranní utkání s ruskou dvojicí Ukolovová, Birlovová skrečoval, i tak mu tři vyhrané sety stačily k postupu do play-off.

Nastoupit ale zranění Slukové nedovolilo ani v něm proti dalším Ruskám Syrcevové s Abalakinovou. "Bohužel to nešlo. Ranní rentgen sice vyloučil frakturu, ale více detailů musím zjistit až doma. Nedokážu zatím říct, jak s dalšími turnaji, protože sama nevím, jak je vaz vážně zraněný," napsala Sluková.

V Sia-menu se tak Sluková s Hermannovou dělí o konečné 17. místo. Za něj získaly společných 180 bodů do světového žebříčku, z něhož povede cesta na olympijský turnaj do Ria.

Sluková s Hermannovou spolu nastupují od července, ve Světovém okruhu nyní absolvují čtvrtý turnaj. Dvakrát na grandslamech skončily v kvalifikaci, minule v Soči na podniku nižší kategorie Open došly do čtvrtfinále a dělily se o 5. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články