Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liberec i Budějovice mají nakročeno do finále

Praha - Volejbalisté Liberce a Českých Budějovic ovládli i své druhé zápasy semifinálových sérií. Severočeši znovu proti Zlínu neztratili ani set, obhájci titulu z Budějovic sice prohráli v první sadě, poté však všechny tři ovládli, a Karlovarsko tak zdolali 3:1.

Radost volejbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec, nejlepší tým základní části ani ve druhém domácím utkání neztratil set, moravského soupeře porazil 25:19, 25:22 a 25:14. Svěřenci trenéra Michala Nekoly vyhráli nad Zlínem 3:0 i v obou vzájemných zápasech v základní části soutěže. Nyní je čekají dvě utkání v soupeřově hale, která jsou na programu v pondělí a v úterý.

Do finále play-off volejbalové extraligy mají namířeno i České Budějovice, které zvítězily i ve svém druhém semifinálovém zápase nad Karlovarskem. Druhý zápas mezi Českými Budějovicemi a Karlovarskem začal nepřesností domácích hráčů, kteří mezi sebe nechali spadnout lehký míč. Tato výměna předznamenala průběh prvního setu, v němž Jihočeši kazili podání a příliš se nedařilo ani útočníkům. Obhájci titulu tak nečekaně podlehli v prvním setu 19:25.

Pak se ale vývoj zápasu zcela otočil. Hupka od druhé sady výborně dirigoval obranu, svými zákroky v poli udivovali diváky oba domácí blokaři a úspěšnost útoku si vylepšovali Kuliha s Michálkem. Další sety už karlovarský celek příliš nezdramatizoval.

"Hráli jsme stejně jako první den, snažili jsme se vytvořit tlak na soupeře, ale Karlovarsko evidentně dělalo méně chyb. Proto byl zápas vyrovnanější. Když vyhrajete první dva zápasy, tak se družstvo uklidní, z toho mám radost před pokračováním v Karlových Varech," řekl trenér vítězů Jan Svoboda.

Jeho karlovarský protějšek Petr Brom si posteskl, že po dobrém začátku šel výkon týmu dolů. "Postupně jsme měli problémy s přihrávkou a útočníci neměli takovou procentuální úspěšnost, abychom domácí porazili. Série ale může být dlouhá, už jsem jich pár zažil, domácí prostředí bude důležité," prohlásil Brom.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Liberec - Fatra Zlín

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy

Liberec - Zlín 3:0 (19, 22, 14), stav série 2:0. Nejvíce bodů: Patucha 14, T. Kriško 11, Galabov a Zajíček po 10 - Přikryl 12, Kolář 11, Uchytil 9. Stav série: 2:0.  

České Budějovice - Karlovarsko 3:1 (-19, 15, 21, 20) Stav série: 2:0. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články