Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Americký kouč González skončil po vyřazení volejbalistek KP Brno

Brno - Po vyřazení ve čtvrtfinále play-off skončil po dvou letech u volejbalistek KP Brno americký trenér André Christopher González. Brňanky prohrály sérii s NH Ostrava 2:3 na zápasy a nesplnily cíl dosáhnout na medailové umístění. "Kvalita týmu byla vyšší. Výsledek tomu neodpovídá. Na nezdaru se musí projevit zodpovědnost trenéra. Neprodloužili jsme s ním smlouvu a už se vrátil do USA," řekl sportovní ředitel klubu Richard Wiesner.

Společný trénink volejbalistek
zdroj: ČT24

Třiačtyřicetiletý González byl prvním zahraničním koučem v extralize, který nepocházel ze Slovenska. Do brněnského klubu zamířil po výběrovém řízení. "Touto cestou už nepůjdeme. Z předcházejícího výběrového řízení nám zůstala další plejáda trenérů, které se chystáme oslovit," dodal Wiesner.

Vedení klubu ještě není rozhodnuto, zda bude nový brněnský kouč opět cizinec. "Nebráníme se ani variantě návratu českého trenéra. Se zahraničními trenéry je to ošidnější. Roli hrají i kulturní rozdíly, které jsme nečekali. Pustili jsme se ale na cestu, která nás určitě obohatila," uvedl Wiesner.

Vedle volby trenéra bude KP Brno řešit i složení kádru. Některým hráčkám končí smlouvy, vedení klubu ale chce kostru týmu udržet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články