Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Do volejbalové reprezentace se vracejí Štokr i Konečný

Praha - Dvě osobnosti se po roční absenci vracejí do volejbalové reprezentace. Trenér Zdeněk Šmejkal do širší nominace pro Světovou ligu zařadil i dvojici univerzálů Jana Štokra a Davida Konečného. V širším výběru je 25 hráčů, příprava začne 3. května. Štokr i Konečný naposledy za národní tým nastoupili loni v lednu v neúspěšné kvalifikaci pro mistrovství světa, z evropské kvalifikace a Světové ligy se pak omluvili.

Jan Štokr
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Štokr i Konečný jsou tahouny špičkových evropských klubů, Štokr v ruském Krasnodaru a Konečný v Tours, kterému o víkendu pomohl získat Francouzský pohár. Příští týden trenér vyrazí na inspekční cestu do Francie a zhlédne zápas Tours s Beauvais, za které hraje blokař Jiří Král. "S Davidem se tam zkusíme domluvit, jak by si představoval on své účinkování v družstvu a jak si ho představuju já, a zkusíme najít kompromis, pokud bude potřeba," řekl Šmejkal.

Radost českých volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kapitánem je blokař Aleš Holubec a kostra týmu zůstala stejná jako v minulé sezoně. "Do nominace jsem zařadil všechny kluky, se kterými jsem spolupracoval minulý rok a osvědčili se," vysvětlil Šmejkal. Navíc doplnil třeba i osmnáctiletého Donovana Džavoronoka z ČZU Praha. "Protože si myslím, že si zaslouží být nějakým způsobem v kontaktu s reprezentačním družstvem, jelikož předvádí výborné výkony v české lize. Musím ale říct, že pro nikoho není reprezentace uzavřená," dodal kouč.

Volejbalisté začnou Světovou ligu o posledním květnovém víkendu v Japonsku, o týden později nastoupí v Koreji a pak ve Francii. Doma se poprvé představí v půlce června v Českých Budějovicích proti Francii, koncem měsíce přivítají v Liberci Korejce a začátkem července vyzvou v Opavě Japonce.

Závěrečný turnaj pro čtyři nejlepší týmy druhé úrovně, tedy ze skupin C, D a E, se uskuteční 10. a 11. července v Bulharsku. V konečném pořadí minulého ročníku se čeští volejbalisté dělili o 16. místo. V říjnu pak přijde druhý vrchol sezony - mistrovství Evropy v Bulharsku a Itálii.

Je nám líto, video expirovalo.
K volejbalové reprezentaci se vrací Štokr s Konečným

Širší nominace volejbalistů pro Světovou ligu:

Nahrávači: Pavel Bartoš (Zlín), Filip Habr (České Budějovice), Zdeněk Haník (Amriswil/Švýc.), Jakub Janouch (Liberec)

Blokaři: Marek Beer (Innsbruck/Rak.), Aleš Holubec (Nantes/Fr.), Jiří Král (Beauvais/Fr.), Radek Mach, Vladimír Sobotka (oba Č. Budějovice), Tomáš Široký (Ostrava), Jakub Veselý (Saint-Nazaire/Fr.)

Smečaři: Kamil Baránek (Galatasaray Istanbul/Tur.), Adam Bartoš (Tours/Fr.), Donovan Džavoronok (ČZU Praha), Tomáš Fila (Č. Budějovice), Karel Linz (Rennes/Fr.), Petr Michálek (Č. Budějovice), Jiří Vašíček (Zlín)

Univerzálové: Michal Finger (Friedrichshafen/Něm.), David Konečný (Tours/Fr.), Michal Kriško (Č. Budějovice), Jan Štokr (Krasnodar/Rus.)

Llibera: Martin Kryštof (Berlín/Něm.), Daniel Pfeffer (Karlovarsko), Jan Václavík (Ostrava).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články