Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kolocová se Slukovou vyhrály na ME skupinu a jdou do 2. kola play-off

Cagliari - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vyhrály na mistrovství Evropy i potřetí a z prvního místa skupiny E postoupily přímo do druhého kola play-off. Páté nasazené Češky uzavřely boje ve skupině vítězstvím nad německou dvojicí Victoria Bienecková, Julia Grossnerová 2:0. V italském Cagliari si 2. kolo play-off zahrají i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou.

"Máme velkou radost, že postupujeme rovnou do druhého kola," napsaly Kolocová se Slukovou, které mají jistotu, že v nejhorším případě skončí na ME deváté a vyrovnají svůj loňský výsledek.

Bonnerová s Hermannovou se ocitly po dvou prohrách ve skupině na pokraji vyřazení, ale dnes zdolaly Litevky Levu Dumbauskaiteovou a Moniku Povilaityteovou 2:0 a do play-off postoupily ze třetího místa. V 1. kole vyřazovacích bojů si v podvečer poradily s Němkami Chantal Laboureurovou a Julií Sudeovou 2:1.

V pátek se Bonnerová s Hermannovou pokusí překvapit favoritky turnaje a nejvýše nasazené Lauru Ludwigovou a Kiru Walkenhorstovou z Německa.

Kolocová a Sluková zvládly zápas proti Bieneckové s Grossnerovou na Sardinii na kurtu jen pár metrů od moře bez většího zaváhání. Ve druhém setu sice prohrávaly 12:14, ale sérií čtyř bodů vývoj otočily. "Zápas to byl velmi dobrý a znovu musíme vyzdvihnout taktiku Simona (trenéra Nausche), kterou jsme Němky ničily," pochvalovaly si Kolocová se Slukovou. Dohromady s turnajem světového okruhu v Praze vyhrály už podesáté za sebou.

Německá dvojice, která ovládla následující turnaj po Štvanici v ruské Anapě, prošla do play-off ze třetího místa. Po třech porážkách ve skupině skončil turnaj pro oba české mužské páry - Roberta Kufu s Janem Hadravou i pro Jana Dumka s Přemyslem Kubalou.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Cagliari (Itálie):

Ženy: Skupina E: Kolocová, Sluková (5-ČR) - Bienecková, Grossnerová (12-Něm.) 2:0 (14, 19).

Skupina H: Bonnerová, Hermannová (24-ČR) - Dumbauskaiteová, Povilaityteová (25-Lit.) 2:0 (15, 15).

Play off - 1. kolo: Bonnerová, Hermannová - Laboureurová, Sudeová (11-Něm.) 2:1 (-10, 11, 12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články