Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

České volejbalistky dál prochází bez zaváhání kvalifikací, poradily si i s Černou Horou

Madrid – Zatím bez ztráty bodu procházejí kvalifikací na mistrovství Evropy české volejbalistky. V duelu s Černou Horou strávily na hřišti pouhých 76 minut a po jednoznačném průběhu zvítězily 3:0 po setech 25:14, 25:20, 25:21. Po druhém vítězství vedou v kvalifikaci mistrovství Evropy tabulku skupiny C s plným počtem šesti bodů.

Trenér Carlo Parisi vsadil na stejnou základní sestavu jako v prvním duelu a stejně jako proti Slovinsku vyšel českým hráčkám začátek. Na jejich výkonu byla patrná zvýšená koncentrace, Černohorky po jejich pátečním vítězství 3:1 nad domácím Španělskem nepodcenily.

České reprezentantky získaly náskok 5:1, poté však na chvíli polevily a umožnily soupeřkám vyrovnat na 6:6. Následnými šesti body v řadě vzaly Černé Hoře rázným způsobem naději na zvrat a bez problémů získaly úvodní sadu.

Carlo Parisi, trenér Česka: "Oproti prvnímu zápasu se Slovinskem jsme se dostávali méně pod tlak. Jsem spokojen s výsledkem, i když tyto zápasy jsou pro nás důležité nejen kvůli výsledku. Očekávám, že se naše hra bude zlepšovat. Stále střídáme dobré momenty se závažnými chybami. Tým jde ale nahoru. Musím také přiznat, že jsem od Černohorek po jejich vítězství nad Španělskem očekával dnes mnohem více." 

Ve druhém setu Černohorky uhrály úvodní dva body, zbytek sady ale opět probíhal v české režii. Na smeči se prosazovala Havlíčková, body sbírala i Rutarová. Podobný vývoj měla také třetí sada; v závěru soupeřky odvrátily tři mečboly, ale víc nedokázaly.

Už v pátek si český tým připsal výhru nad Slovinskem 3:1 a v neděli nastoupí proti domácímu Španělsku. Příští týden je v Plzni na programu druhý turnaj. Vítěz skupiny postoupí na ME 2015, druhý tým konečné tabulky bude hrát baráž. 

ČR - Černá Hora 3:0 (14, 20, 21)

Rozhodčí: Azevedo (Portug.), Di Giacomo (Belg.). Čas: 76 min. Diváci: 80.

Sestava a body ČR: Mlejnková 10, Rutarová 13, Havlíčková 15, Havelková 5, Sajdová 9, Vincourová 2, libero Chlumská - Kvapilová, Dostálová. Trenér: Parisi.

Nejvíce bodů Černé Hory: Hadžisalihovičová 10, Bokanová a Ivanovičová po 6. Trenér: Milačič. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články