Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Budějovice na Budvu nestačily, Ostrava prohrála i šestý zápas

České Budějovice/Ostrava - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli v závěrečném kole základní části Ligy mistrů doma s černohorskou Budvou 1:3 a ve skupině C skončili bez bodu na posledním místě. Na třetí Budvu ztrácel Jihostroj před zápasem devět bodů, na postup tudíž neměl šanci.

České Budějovice - Budva
zdroj: ČTK autor: David Veis

Budva, kterou kouč českého vicemistra Jan Svoboda označil za velké překvapení celé Ligy mistrů, usilovala o prvenství ve skupině a na jihu Čech vyhrála úvodní sadu 25:20. Začátek zápasu se přitom domácím hráčům vydařil, výborně bránili soupeřovy útoky a body přidávali i tvrdým servisem. Černohorci ale v průběhu setu zabrali, zpřesnili hru a nepřipustili žádnou dramatickou koncovku.

Domácí celek, v němž chyběli nemocní nahrávač Habr a libero Hupka, se poté zlepšil, získal třetí set v soutěži a vyrovnal na 1:1. Jihostroj hrál nesmírně obětavě v poli, na síti se dařilo především smečaři Kulihovi a Budvě nepomohla ani taktická střídání. Jenže hosté se pak dokázali vrátit k vysoké úspěšnosti v útoku a obě zbývající sady s přehledem vyhráli.

"Soupeř na nás vyvíjel neustálý tlak na servisu, my jsme to nevydrželi, vždycky jsme udělali chyby. V koncovkách se možná projevilo, že jsme měli na hřišti mladé hráče, ale to nás neomlouvá, jsme zkušený tým. Liga mistrů se letos moc nepovedla, doma jsme ještě předváděli docela slušný volejbal, ale venkovní zápasy se nám vůbec nevydařily," řekl novinářům kapitán Michal Sukuba.

Jihostroj České Budějovice - Budvanska Rivijera Budva 1:3 (-20, 22, -16, -18)

Rozhodčí: Cambre (Belg.), Christensen (Dán.). Čas: 96 min. Diváci: 1500. Sestava Č. Budějovic: Kuliha, Sobotka, Zapletal, Fila, Mach, Kriško, libero Michálek - Šulista, Sukuba, Pleva.

Ostrava prohrála s Olympiakosem

Volejbalisté Ostravy zakončili soutěž bez zisku jediného bodu. V závěrečném kole skupiny B prohráli letošní čeští šampioni v Řecku s Olympiakosem Pireus 0:3 a na posledním místě tabulky mají skóre 1:18, nejhorší ze všech 28 účastníků základní části. Na postup alespoň do Poháru CEV ztratil tým šanci už dříve.

Ostrava právě proti Olympiakosu doma uhrála svůj jediný set v soutěži, v soupeřově hale však o vylepšení bilance usilovala marně. Jednotlivé sety prohráli svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala poměrem 20:25, 21:25 a 24:26.

"V prvním a druhém setu jsme nehráli dobře. Třetí jsme pak mohli vyhrát, ale v koncovce jsme nebyli dostatečně chladnokrevní," řekl po utkání ostravský kapitán Richard Mauler. Právě on byl smutným hrdinou závěrečných míčů, když nejprve po svém útoku marně reklamoval teč domácích bloků a zápas pak ukončila jeho nevynucená chyba.

Hostům přitom vyšel úvod první i druhé sady, avšak postupem času získal převahu domácí celek a v koncovce už měl pokaždé bezpečný náskok. Třetí dějství měl naopak zpočátku pevně v rukou Olympiakos, Ostravané sice dokázali šestibodovou ztrátu smazat a otočit na 22:20, ale nadějné vedení neudrželi.

Olympiakos Pireus - VK Ostrava 3:0 (20, 21, 24)

Rozhodčí: Bozkurt (Tur.), Brutman (Izr.). Čas: 84 min. Diváci: 950. Nejvíce bodů Olympiakosu: Kokkinakis 16, Sotiriu 11, Caldeira 10. Sestava a body Ostravy: Mauler 4, Čechmánek 3, Rehák 6, Záhorský 12, Široký 8, Haník 2, libero Castello - Fořt 5, Sundberg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy