Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté Ostravy podlehli Maaseiku a přišli o šanci na postup

Ostrava – Volejbalisté Ostravy neuspěli ani v pátém utkání Ligy mistrů a s domácí porážkou 0:3 proti belgickému Maaseiku přišli také o šanci na postup ze skupiny B do další fáze. Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala zakončí své účinkování příští středu na půdě řeckého Olympiakosu Pireus.

Utkání Ostrava - Masseik
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Teoretické naděje na postup braly v domácím loučení s Ligou mistrů rychle za své. Úvod musel Ostravě evokovat první zápas v Belgii: soupeř je hlavně útokem středem sítě velmi záhy poslal do bodového deficitu. Za stavu 5:9 se však na servisu chytil Čechmánek, sérií čtyř bodů domácí srovnali a vypadalo to, že našli klíč. Ale Maaseik po slabším úseku opět na síti výrazně přitlačil, vládl příjmem, Ostravu rozebíral pestrou kombinací a dělovým útokem. Protivník ho neměl čím překvapit. Hosté už po 22 minutách proměnili druhý z osmi setbolů.

Belgický vicemistr si i bez jednoho ze stěžejních hráčů, nizozemského reprezentanta Maana, který zůstal doma, taktéž v druhé sadě počínal suverénně. Domácím znovu hned zkraje utekl na větší bodový rozdíl a přehrával je ve všech ohledech. Ostrava měla světlé chvilky, jenže chyb bylo podstatně víc. Maaseik ji absolutně nepustil do hry. Udržoval si šesti až osmibodové vedení, a když bylo třeba, na síti si pomohl blokem a stejným poměrem 25:18 získal i druhý set.

Teprve v závěru se Ostravským povedlo dostat soupeře do úzkých. Zatlačili servisem, rozehrál se smečař Mauler a za stavu 12:9 se rýsovala šance na úspěch. Dramatická přetahovaná v koncovce však odhalila větší herní vyzrálost Belgičanů, kteří se nedopustili banálních chyb. Domácí si až do stavu 22:21 drželi bodový náskok, jenomže pak Rehák a Čechmánek darovali Maaseiku dva laciné balony a hosté hned první mečbol technickým útokem zužitkovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Ostrava - Masseik

"Dneska to z naší strany bylo v úvodních dvou setech zakřiknuté. Nějaký tlak na soupeře jsme servisem dokázali vyvinout až v třetím setu, ale bohužel náš výkon znovu poznamenaly nevynucené chyby. Takové dva míče jako v závěru třetího setu bychom měli složit, místo toho body získal soupeř," řekl kouč Šmejkal.

Víc než výsledek mu pokazil náladu výkon z prvních dvou setů. "Přístupem hráčů jsem zklamaný. První dva sety odehráli bez bojovnosti a mám z některých hráčů pocit, jako by ztratili volejbalovou pokoru. Doufám, že tohle jim otevře oči. Přijde mi, jako by si někteří nevážili toho, že se můžou konfrontovat se špičkou," postěžoval si Šmejkal.

"Maaseik nepředvedl žádný extravýkon. Útočil přesně, jak jsme očekávali, a měl spoustu ulívek. Na nás to ale platilo, protože jsme v poli špatně bránili," řekl Šmejkal. Ostravský univerzál Igor Rehák si vlažný přístup v úvodu zápasu neuměl vysvětlit. "První dva sety jsme odehráli bázlivě, ale proč, to nevím. Servisem jsme je dokázali zatlačit v třetím setu, ale závěr, kde to bylo o jednom balonu, jsme nedokázali dohrát," dodal Rehák.

VK Ostrava - Noliko Maaseik 0:3 (-18, -18, -23)

Rozhodčí: Porvazník (SR), Van Gompel (Niz.). Čas: 76 min. Diváci: 2000.

Sestava a body Ostravy: Rehák 12, Fořt 4, Široký 4, Haník 1, Mauler 13, Čechmánek 6, libero Castello - Dvořák, Sundberg 2, Záhorský 1. Trenér: Šmejkal.

Nejvíce bodů Maaseiku: Pereyra 19, Menzel 13, Hoho 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články