Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bělgorod byl nad ostravské síly, vyhrál bez ztráty setu

Bělgorod – Ostravští volejbalisté prohráli v Lize mistrů i napočtvrté, když nestačili na hvězdný Bělgorod. Čeští mistři zůstali po výsledku 0:3 ve skupině poslední s nulou na bodovém kontě, naopak stoprocentní Bělgorod zatím neztratil jediný set.

V minulém utkání hraném v Ostravě svěřenci Zdeňka Šmejkala poprvé pocítili sílu jednoho z nejlepších klubů na světě a v odvětě v Rusku se situace opakovala. Ačkoliv Bělgorod šetřil některé z opor - na střídačce zůstali olympijští vítězové Muserskij, Ilinych či německý univerzál Grozer -, i tak byl jasně lepší. Domácím pomáhal tvrdý servis i nekompromisní útok, díky čemuž získali první set 25:15.

Ostravští hráči od začátku zaostávali a trenér Šmejkal už v první sadě stáhl ze hřiště nahrávače Haníka i univerzála Reháka. Od druhé sady se oba do sestavy vrátili, blokařsky se hosté Bělgorodu vyrovnali (5:5), ale mezi úspěšností servisů a ofenzivy byl ohromný rozdíl. I tak však Ostravští uhráli ve druhém setu slušných 20 bodů. Ačkoliv poté získala Ostrava ve třetí sadě pět bodů v řadě, alespoň na získaný set to i tak nestačilo. "Jednoznačně si myslím, že jsme prohráli na příjmu," řekl pro ČT ostravský blokař Michal Čechmánek. "Odehráli jsme jeden z nejhorších zápasů v Champions League," doplnil kouč Šmejkal.

Chuť si může Ostrava spravit 10. prosince doma v zápase s belgickým Maaseikem, s Ligou mistrů se rozloučí o osm dnů později na půdě Olympiakosu Pireus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělgorod - Ostrava

Volejbalová Liga mistrů - skupina B:

Bělogorie Bělgorod - VK Ostrava 3:0 (15, 20, 16)

Rozhodčí: Kondakov (Ukr.), Maroszek (Pol.). Čas: 71 min. Diváci: 2700.

Nejvíce bodů Bělgorodu: Žigalov 22, Pantelejmoněnko 13, Bogomolov 9.

Sestava a body Ostravy: Čechmánek 6, Rehák 10, Fořt 5, Široký 4, Haník, Mauler 8, libero Castello - Rodek, Dvořák, Záhorský. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články