Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Volejbalistky si podruhé zahrají v elitní Grand Prix, zčásti doma

Lausanne – České volejbalistky si druhý rok za sebou zahrají prestižní soutěž Grand Prix, která se rozšířila z loňských dvaceti týmů na osmadvacet. Jeden z turnajů navíc svedou v domácím prostředí. Zařazeny byly s dalšími sedmi celky do třetí skupiny, jež se po schválení nového formátu soutěže rozdělí na dvě čtveřice. Ty budou usilovat o postup do Final Four. Již v neděli byli muži na zasedání Rady FIVB v Lausanne zařazeni do Světové ligy, kam se vrátí po dlouhých 11 letech. Světová liga se rovněž rozšířila na 28 účastníků.

České reprezentantky se letos objevily v prestižní Grand Prix poprvé díky vítězství v předchozím ročníku Evropské ligy. V nováčkovské sezoně dosáhly bilance dvou výher a sedmi proher a celkově z 20 účastníků obsadily 14. příčku.

Grand Prix 2014 byla rozdělena do tří skupin. V první startuje 12 celků, ve zbývajících dvou osm. Česko je ve společnosti Keni, Alžírska, Kazachstánu, Chorvatska, Austrálie, Mexika a Bulharska. O soupeřkách ve čtyřčlenné skupině a dějištích utkání se v Lausanne bude teprve jednat.

Od 1. do 3. srpna bude ČR pořadatelem turnaje, na kterém se domácí reprezentace utká s týmy Kazachstánu, Alžírska a Mexika. O týden dříve se české volejbalistky představí na úvodním turnaji v Kazachstánu. Tam budou vedle domácího týmu jejich soupeřkami ještě hráčky Austrálie a Chorvatska.

Český volejbalový svaz na zasedání Rady FIVB zastupuje místopředseda Robert Urbánek a ten byl při jednáních úspěšný již v sobotu. Praha totiž získala pořadatelství turnaje světového okruhu v plážovém volejbalu žen v květnu 2014.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky si podruhé zahrají Grand Prix
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články