Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov má v Lize mistryň první vítězství

Prostějov - Volejbalistky Agelu Prostějov porazily ve 3. kole Ligy mistryň německý Schwerin 3:1 po setech 25:17, 23:25, 25:17 a 25:17. České šampionky si připsaly za 107 minut první vítězství v soutěži a upevnily si třetí místo ve skupině D, které zajišťuje postup do Poháru CEV. Německý celek zůstal bez bodu poslední. Oba týmy na sebe narazí znovu v následujícím kole příští středu v Německu.

Utkání VK Agel Prostějov - Schweriner SC
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Schwerinu chyběla zraněná opora Hippeová, i bez ní ale německé mistryně podaly kvalitní výkon a kladly tuhý odpor. Hru Hanaček provázela až do poloviny úvodního setu nervozita, která se odrážela v kombinačních nepřesnostech. Klíčovým okamžikem úvodního dějství bylo za stavu 15:11 pro Schwerin zbytečné dvojí střídání německého kouče, po němž hra hostů ztratila na údernosti.

Prostějov se dostal rychle do hry a soupeřky přehrával. Po šňůře 13:2 snadno získal úvodní sadu. Ve druhém dějství se však herní pohoda domácích volejbalistek pomalu vytrácela. Jejich podání ztratilo na intenzitě a přestalo se jim dařit i v útoku. Schwerin se vrátil do zápasu, Prostějov ještě odvrátil dva setboly, ale sadu už nezachránil.

V dalších dvou setech už měly české mistryně režii ve svých rukou. Zásluhou nahrávačky Vincourové měly pestřejší útočné akce, v útoku se nejčastěji prosazovala Carterová se Steenbergerovou a obranu na blocích obstarávaly Borovinšeková s Markevičevou. Hanačky už nedaly soupeřkám nejmenší šanci a proměnily hned první mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Agel Prostějov - Schwerin

Agel Prostějov - Schwerin 3:1 (17, -23, 17, 17) Rozhodčí: Sokolová (Pol.), Kozlovskij. Čas: 107 min.

Sestava a body Prostějova: Carterová 17, Borovinšeková 13, Steenbergenová 13, Maleševičová 10, Vincourová 8, Kossányiová 6, libero Jášová - Soaresová 1, Markevičová 7.

Nejvíce bodů Schwerinu: Vilponenová 17, Zieglerová 13, Hrončeková a Isailovičová po 8

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články