Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějov ztratil s Olympem druhý set v sezoně

Praha - Volejbalistky Prostějova vyhrály i osmý zápas v extraligové sezoně, když porazily v dohrávce 4. kola Olymp na jeho hřišti 3:1. Pražanky dokázaly na úvod zápasu jako druhý tým v soutěži vzít obhájkyním titulu set, nakonec ale za hodinu a 45 minut favoritovi podlehly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olymp Praha - Prostějov

Prostějov vede tabulku o čtyři body před Olomoucí, která s ním jako první uhrála aspoň set. Olymp ztrácí na druhé místo dva body, oproti Olomouci má však zápas k dobru.

"V prvním setu jsme špatně útočili, soupeř výborně bránil, měli jsme problémy na přihrávce," uvedl trenér Prostějova Miroslav Čada, jehož tým prohrál vyrovnanou úvodní sadu 25:27. "Postupně jsme je však lepší přihrávkou a útokem přehráli. Olymp lépe blokoval, ale byl výrazně horší v útoku. My jsme hrozili čtyřmi hráčkami, od soupeře toto nehrozilo," dodal.

Trenér Olympu Stanislav Mitáč byl navzdory porážce spokojen s tím, že se výkony pražského týmu postupně zlepšují. "Myslím, že to byl jeden z našich nejlepších letošních výkonů. Proti Prostějovu se nám hraje lépe než proti týmům, kdy musíme potvrzovat roli favorita z loňského roku, což je někdy nesmírně těžké. S Prostějovem můžeme hrát uvolněně," prohlásil Mitáč.

Olymp Praha - Prostějov 1:3 (25, -20, -19, -20) Nejvíce bodů: Kvapilová 19, Sládková 13, Mlejnková 12 - Carterová 19, Kossányiová 15, Borovinšeková a Maleševičová po 12, Steenbergenová 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články