Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bělgorod byl nad ostravské síly. Vyhrál ve třech setech

Ostrava - I ve třetím utkání Ligy mistrů na svého soupeře nestačili volejbalisté Ostravy. Zápas proti ruskému Bělgorodu ztratili v poměru 0:3, přičemž nicméně především v druhé sadě dokázali favoritovi dlouho vzdorovat. Soutěž bude pokračovat v prosinci, kdy se Ostrava představí na půdě svého dnešního soupeře. Ten skupinu s plným počtem bodů a beze ztráty sady vede.

Volejbalisté Bělgorodu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů s třemi olympijskými šampiony z Londýna vstoupil do utkání až bezstarostně. Dlouhán Muserskij hned v první výměně roztáhl na síti svých 218 centimetrů do neprostupného bloku a jako by tím chtěl dát domácím najevo, že tudy cesta nepovede. Jenže jinak se zdálo, že hosté hrají bez nemocného italského reprezentačního nahrávače Travicy spíš na půl plynu.

Ostrava si brzy ověřila v praxi, že i se špičkovým evropským klubem se dá hrát. Až do stavu 15:14 se oba soupeři střídali ve vedení, ale pak na servisu přitlačil hostující Ilinych a byla z toho pětibodová šňůra ruského klubu. Když mu náhodou začalo téct do bot, zjevil se na bloku Muserskij a dělal důležité body, kterými přispěl k vítězství 25:19 v prvním setu.

Ostrava, která toužila velkoklubu uzmout alespoň set, byla hodně blízko svému přání v druhé sadě. Domácí v něm sehráli s favoritem zcela vyrovnanou partii. Nevídaně se proti ruským obrům chytli v obraně na síti a právě díky vynikajícím blokům se utrhli až do vedení 14:10. Mohli pak jen hořce litovat, že vynikající mezihru kazili chybami v útoku a na podání, kterými soupeři bezpracně darovali několik důležitých bodů. I tak Bělgorod musel odvracet dva setboly, aby svůj třetí zásluhou Muserského bodu přímo z podání sám proměnil.

Ve třetí sadě už se favorité dali škádlit jen v úvodu. Německý reprezentant Grozer zavelel za stavu 9:10 k velkému tlaku, z něhož rezultoval úsek vyhraný poměrem 8:2. Ostravu pak v defenzivě přidržel za stavu 12:17 na servisu i Pantelejmoněnko a Bělgorod i svůj třetí zápas Ligy mistrů vyhrál s čistým štítem.

Zdeněk Šmejkal, trenér Ostravy:

"Z hlediska výsledku určitě spokojeni nejsme, ale s tím, jak kluci bojovali a jaký podali výkon, tak jsem spokojený. Ukázalo nám to, kde máme rezervy a na co si musíme dávat pozor. Ale rozhodně mě třeba potěšilo to, že jsme dokázali dostat ze hřiště Ilinycha, který dohrával mistrovství Evropy ve výborné formě, a tady se mu nedařilo. Chtěli jsme dostat dolů i Grozera, ale to už byl tvrdší oříšek."

Nejvíce Šmejkala mrzely dva promarněné setboly v závěru druhé sady. "Měli jsem tam smůlu, že jsme si balon dobře nezpracovali, nicméně oni pak zahráli vše na Muserského a ten tu koncovku odehrál vlastně sám. Trenér Bělgorodu sice říkal, že dneska hrál na padesát procent, ale já Muserského viděl hrát na Evropě a vůbec si to nemyslím. Blokoval, podával úplně stejně, když bylo potřeba, tak i zaútočil," řekl Šmejkal.

I trenér ruského klubu uznal, že koncovka druhého setu mohla s vývojem zápasu zamíchat. "Kdyby druhý set vyhrála Ostrava, tak by výsledek byl na vážkách a bylo to otevřené. Tím jsme to zvládli," řekl Genadij Šipulin.

VK Ostrava - Bělogorie Bělgorod 0:3 (-19, -27, -18

Rozhodčí: Barnstorf (Něm.), Cesare (It.). Čas: 79 minut. Diváci: 1800.

Sestava a body Ostravy: Mauler 13, Čechmánek 5, Rehák 13, Fořt 5, Široký 6, Haník 1, libero Castello - Záhorský 3.

Nejvíce bodů Bělgorodu: Grozer 17, Muserskij 10, Kosarev 8.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články