Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budějovičtí volejbalisté neměli šanci, v Budvě prohráli 0:3

Budva - Volejbalisté Českých Budějovic na úvod Ligy mistrů nezískali ani bod v černohorské Budvě, kde prohráli 0:3. Po celý zápas se trápili se servisem a v žádném ze tří setů ani nepřekročili 18 bodů. Přitom právě Budvu považovali Jihočeši z tria soupeřů ve skupině C, kde mají ještě Paříž a polský Rzeszow, za nejschůdnějšího soupeře.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT4

"Dostali jsme totální lekci na servisu, nevypořádali jsme se s tím celý zápas. Hráčům nemohu vytknout bojovnost, když jsme měli dobře přihráno, kvalitně jsme útočili. Budvě jsme se vyrovnali v obraně a v mezihře, ale i v útoku. Úplně jsme však propadli na servisu," litoval kouč Jan Svoboda.

Domácí Černohorci, jejichž hru výborně dirigoval italský nahrávač Falaschi, byli důraznější a také jistější. Jihočeši servis často kazili a v klíčových chvílích přidali chyby na přihrávce. "Z tlaku jsme se nevymanili. Budvě servis šel dobře, útočila celý zápas na 70 procent, proto je výsledek takový, jaký je. Na italského nahrávače Falaschiho jsme nenašli recept," dodal kouč Svoboda.

Do zápasu poslal očekávanou sestavu, kterou však postupně prostřídal. Loni přitom dokázali jeho svěřenci nechat černohorský tým ve skupině LM za sebou. V úterý čeští vicemistři přivítají v Lize mistrů atraktivního soupeře Paříž Volley. Generálkou pro ně bude sobotní extraligový duel s Brnem.

Budvanska Rivijera Budva - Jihostroj České Budějovice 3:0 (18, 18, 15)

Rozhodčí: Knižnikov (Rus.), Altiparmak (Tur.). Čas: 67 min. Diváci 740. Sestava Č. Budějovic: Habr, Kriško, Sobotka, Mach, Fila, Kuliha, libero Hupka - Michálek, Sukuba, Šulista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články