Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalisty Ruska vyzvou ve finále Italové

Kodaň – O evropské volejbalové zlato se utkají olympijští vítězové z Londýna Rusové a Italové, kteří by rádi vylepšili druhé místo z roku 2011. Rusové porazili v semifinále obhájce titulu Srby 3:1 a mají šanci navázat na letošní triumf ve Světové lize, Italové si poradili stejným poměrem s Bulharskem. Nedělní finále začne v 18:00 exkluzivně živě na našem webu.

Volejbalisté Ruska
zdroj: ZUMA autor: Tomasz Jastrzebowski

Ruská sborná, která začala šampionát debaklem s Německem, ale pak zdolala české reprezentanty 3:0 a od té chvíle už nezaváhala, bude hrát o zlato po šesti letech. Italové rozesmutnili Bulhary, kteří se v neděli pokusí alespoň zopakovat bronz z roku 2009. Souboj zemí, které budou spolupořádat příští Euro, rozhodoval jako hlavní český sudí Milan Labašta.

Rusové dvakrát za sebou skončili na čtvrtém místě, přesto jsou s 12 tituly svého předchůdce Sovětského svazu nejúspěšnější zemí kontinentálních mistrovství. Srby v semifinále porazili tradičními zbraněmi - blokem, kterým získali 16 bodů, a servisem (5 es).

Srbští hráči zvládli s olympijskými vítězi z Londýna držet krok tři sety, přičemž ve třetím dotáhli sedmibodovou ztrátu 11:18 a prohráli až po dramatické koncovce. Čtvrté dějství už Rusové jasně ovládli a vyhráli rozdílem deseti bodů.

Ruští volejbalisté mohou napodobit své reprezentační kolegyně, které před dvěma týdny vyhrály evropské zlato v Berlíně.

Je nám líto, video expirovalo.
O evropský titul se utkají volejbalisté Ruska a Itálie

Výsledky mistrovství Evropy volejbalistů

Rusko - Srbsko 3:1 (19, -24, 23, 15), Itálie - Bulharsko 3:1 (-19, 22, 15, 22).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články