Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kolocová a Sluková jsou v semifinále a vylepšily své maximum

Berlín - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková na grandslamu v Berlíně dosáhly největšího úspěchu v kariéře na turnaji Světového okruhu. Nejdříve již v dopoledním utkání postoupily do čtvrtfinále, poté vyřadily i domácí dvojici Ludwigová - Walkenhorstová a zahrají si tak semifinále.

Sedmnácté nasazené české reprezentantky vyhrály nad favorizovanými soupeřkami oba zápasy bez ztráty setu. Brazilský pár Agatha a Maria Antonelliová byl v Berlíně nasazený jako číslo šest, čerstvé bronzové medailistky z evropského šampionátu Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová pak byly turnajovými osmičkami. Letos přitom Kolocová se Slukovou na turnajích Světového okruhu dosud sbíraly nejlépe devátá místa.

"Radost máme obrovskou, konečně se nám povedlo prolomit páté místo," řekla Kolocová. "Naše hra je v posledních týdnech velmi dobrá, trenér i my jsme spokojení, jen se nám doposavad nedařilo prodat v důležitých chvílích to, na čem pracujeme. Dnes ano, se vším všudy. To nás těší nejvíc," doplnila její spoluhráčka.

Páté už české plážové volejbalistky na seniorských akcích FIVB skončily devětkrát včetně loňských olympijských her v Londýně, do semifinále ale poprvé prošly až v německé metropoli. V neděli dopoledne si Kolocová se Slukovou zahrají o postup do finále s druhým nasazeným brazilským párem Limaová, Talita. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Němky Holtwicková, Semmlerová a Američanky Fopmaová, Sweatová.

Osmifinále: Kolocová, Sluková (17-ČR) - Agatha, Antonelliová 2:0 (19, 26). Čtvrtfinále: Kolocová, Sluková - Ludwigová, Walkenhorstová (8-Něm.) 2:0 (18, 19). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články