Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

České volejbalistky podlehly Dominikánské republice 1:3

Santo Domingo – České volejbalistky prohrály na závěr úvodního turnaje Grand Prix ve skupině B s Dominikánskou republikou a připsaly si tak na konto druhou porážku. V Santo Domingu podlehly domácímu výběru 1:3 po setech 22:25, 20:25, 25:23 a 18:25. Nyní se volejbalistky přesunou do Hongkongu, kde je čeká další turnaj. V pátek hrají s Čínou, v sobotu s Tureckem a v neděli s Argentinou.

Češky vstoupily do duelu dobře a díky kvalitnímu servisu vedly v prvním setu 12:6 a 18:14, náskok ale neudržely. Měly problém s přihrávkou a nedokázaly ubránit domácí kapitánku De La Cruzovou. Svěřenkyně italského kouče Carla Parisiho koncovku první sady ztratily a ve druhém setu se jejich hra rozpadla.

Před třetím setem odešly oba týmy netradičně na pět minut do šatny a po návratu na palubovku se zdálo, že bude brzy konec. Češky prohrávaly záhy 10:18, ale pak využily polevení koncentrace soupeřek, vývoj otočily a set získaly 25:23. Ve čtvrté sadě Češky vedly ještě 16:14, ale jako v prvním setu jim utekla koncovka.  

"Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas, ale nebylo nemožné ho vyhrát. Po prohře nenaříkáme, protože porážky jsou součástí hry a i z nich získáváte zkušenosti. Náš mladý tým tyhle zápasy s nejlepšími potřebuje," řekl Parisi. "Hodně nás ovlivnilo prostředí a nebyli jsme schopní udržet kontinuitu hry. Střídali jsme dobré chvíle s horšími, což nás srazilo v celém zápasu," dodal italský kouč.

Na úvodním turnaji soutěže české volejbalistky před prohrou s domácím týmem zdolaly Portoriko 3:0 a pak podlehly mistryním Evropy ze Srbska 0:3. "Před turnajem jsme neměli žádné přátelské zápasy, takže je vidět, že se tým během turnaje výkonnostně posunul. Bylo patrné, že když budeme hrát koncentrovaně a s čistou hlavou, jsme schopní sehrávat vyrovnané zápasy," hodnotil Parisi.

"Hrajeme Grand Prix poprvé. Teď jsme se hodně naučily a snad budeme v dalších dvou turnajích pod menším tlakem. Pořád se můžeme zlepšovat. Doufám, že se nám podaří v dalších zápasech uspět," řekla univerzálka a kapitánka Aneta Havlíčková. Nyní se volejbalistky přesunou do Hongkongu, kde je čeká od pátku další turnaj.

V pátek budou hrát s Čínou, v sobotu s Tureckem a v neděli s Argentinou. Další tři zápasy je čekají o týden později v japonském Sendai. Ze 20 účastníků GP postoupí do finálového turnaje v Sapporu nejlepších pět, které doplní domácí Japonsko. Po prvním víkendu jsou Češky v celkové tabulce čtrnácté.

Je nám líto, video expirovalo.
Dominikánská republika - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články