Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Volejbalistům los nepřál, v semifinále je čeká suverénní Belgie

Lucemburk - Českým volejbalistům přisoudil los pro semifinále Evropské ligy favorizované Belgičany, kteří v základní části vyhráli všech 12 zápasů. V sobotu na Final Four v tureckém Marmarisu odehrají první zápas od 14:00, pak nastoupí domácí Turci proti Chorvatům.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Jestli chceme Evropskou ligu vyhrát, a my se o to chceme pokusit, tak musíme porazit kohokoli," řekl asistent trenéra Zdeněk Šmejkal.

Čeští reprezentanti vyhráli úvodní ročník letní soutěže v roce 2004 v Opavě a za necelý týden budou bojovat o další medaile. V cestě jim však budou stát Belgičané, kteří ve skupině A ztratili z 12 zápasů jen dva body po vítězství 3:2. O neporazitelnost je nepřipravili Slováci, Rakušané ani Dánové.

Tým, který nechybuje

"Belgie má kvalitní tým. Hráči jsou menší, hemživí a nedělají chyby," řekl Šmejkal. Informace sháněl u ostravského maséra Stanislava Šeredy, který na národní úrovni pracuje se slovenskými volejbalisty. "Tým Belgie je pohromadě delší dobu, proto je sehranější a pasujou je na vítěze. Bude to určitě boj. Jejich statistiky, videa zápasů a všechny věci máme, tak se snad dobře připravíme," dodal Šmejkal.

Český tým vyhrál skupinu B o tři body před Černou Horou. Po turnaji v Opavě měli hráči den volna, v úterý a ve středu se sejdou v Kladně a ve čtvrtek odletí do Turecka. Jana Kulihu, který odletěl na univerziádu, v sestavě nahradí David Juračka. "Patříme ve Final Four mezi týmy s nejmenšími zkušenostmi, ale zkusíme se s tím popasovat. Čekají nás další dva kvalitní zápasy, a když nám vyjde skvěle jeden z nich, tak to může být paráda. Zkusíme se o to poprat," řekl Šmejkal.

Vítězové Evropské ligy budou mít šanci bojovat v kvalifikaci o účast v prestižní světové lize. V ní Češi startovali jedinkrát, a to přesně před deseti lety.

Final Four EL volejbalistek bude o víkendu hostit Varna, Belgičanky se utkají s Rumunskem a domácí Bulharky s Německem. Zlatý i stříbrný tým se přímo kvalifikuje do světové Grand Prix 2014, což se loni povedlo vítězným Češkám.

Los turnajů Final Four Evropské ligy ve volejbalu

Muži:

Marmaris (Turecko) - semifinále (sobota 13. července):

14:00 ČR - Belgie,

17:00 Turecko - Chorvatsko.

Ženy:

Varna - semifinále (sobota 13. července):

13:00 Belgie - Rumunsko,

16:00 Bulharsko - Německo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články