Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Volejbalisté mají Final Four na dosah, mladí hráči vyhlíží ME

Opava – Českým volejbalistům chybí k Final Four Evropské ligy poslední "trojkrok". Národní tým je před závěrečným turnajem v Opavě v čele skupiny. Dosavadní vystoupení českých volejbalistů v Evropské lize dělá trenérovi Stewartu Bernardovi radost a přináší také pozitivní zprávy s výhledem na mistrovství Evropy. Zápasy sledujte v přímých přenosech na ČT sport nebo našem webu, první z nich mezi Českem a Maďarskem startuje v pátek v 17:55.

Trénink volejbalistů
zdroj: ČT24

Přestože reprezentace v letní soutěži především hledá nejlepší sestavu pro zářijové mistrovství Evropy v Polsku a Dánsku, družstvo až do víkendového turnaje v Černé Hoře proplouvalo skupinou B bez zaváhání. Narazilo teprve v Podgorici, kde podlehlo domácímu výběru a Španělsku.

Češi mají i přes dvě klopýtnutí nadále situaci pod kontrolou a pětibodový náskok na druhé Španělsko. "Věříme, že doma to dotáhneme do zdárného konce a postoupíme. Final Four je náš cíl," řekl Bernard.

Čtyřkolový maraton zápasů proti Maďarům, Španělům a Černohorcům mu vyostřuje kontury týmu, který pojede reprezentovat na podzimní šampionát. "Z celkového pohledu jsme spokojeni. Dva turnaje jsme odehráli bez porážky a musím říct, že někteří noví hráči mě zaujali a překvapili. Třeba smečař Richard Mauler, ale i další," prohlásil Bernard.

Formu Jana Štokra, Davida Konečného nebo kapitána Ondřeje Hudečka testovat nepotřebuje. Se všemi počítá. Z užšího kádru se z rodinných důvodů omluvil jen libero Martin Kryštof. "Dvě třetiny týmu, který hraje Evropskou ligu, mají šanci si zahrát i na mistrovství Evropy. Čím více mladých hráčů získá mezinárodní zkušenosti, tím lépe a Evropská liga je v tom směru dobrá příležitost," podotkl Bernard.

Nová pravidla nenadchla

Zatímco cyklus Evropské ligy hráčům širšího kádru dodává zkušenosti, nová pravidla, která v nich zkouší evropská federace, už se s takovým nadšením českého celku nesetkala. Sady hrané na 21 místo 25 vítězných míčů nebo desetisekundové pauzy mezi výměnami prý ničemu neprospívají. "Kvalitě volejbalu to nijak nepomohlo a všichni s tím mají problém. V žádné z novinek přínos volejbalu nevidím," řekl Bernard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články