Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vítězná jízda českých volejbalistů pokračuje, poradili si i se Španělskem

Barcelona – Vítěznou sérii českých volejbalistů v Evropské lize nezastavili ani Španělé, kteří v domácím prostředí v Barceloně prohráli 2:3. Svěřenci nizozemského trenéra Stewarta Bernarda tak sice poprvé ztratili bod, nicméně vyhráli i pošesté za sebou a v polovině základní části vedou tabulku skupiny B s náskokem šesti bodů před Černou Horou. 

Španělsko, vítěz Evropské ligy z roku 2007, bylo před začátkem soutěže považováno za favorita na postup do Final Four. Tým ale v předchozích pěti zápasech nasbíral už tři porážky a v sobotu jen těsně zdolal outsidera z Maďarska.

A ani dnes nezačali domácí reprezentanti dobře, s českým výběrem prohráli první set 18:21 a ve druhém získali dokonce jen 12 bodů. Pak ale zvedli hlavu, třetí dějství rozhodli nejtěsnějším poměrem pro sebe a zápas nakonec dovedli až do tie-breaku. To zároveň znamenalo první ztracený český bod v Evropské lize.

V rozhodujícím setu sice Češi svému soupeři utekli na 8:4, ale pár minut nato už byli blíž k vítězství pro změnu domácí hráči, kteří vedli 12:10 a pak ještě 13:12. Mečbol si ale vypracovali Češi a hned ho také proměnili, v obou případech blokem. "Po prvních dvou setech jsme ubrali plyn. Španělé začali lépe bránit, ale v tie-breaku jsme přece jen nakonec dokázali zápas zachránit. V rozhodujících chvílích jsme zahráli velice dobře, opět zejména na bloku," uvedl trenér Bernard na webu cev.lu. 

Český tým přitom nehraje Evropskou ligu v nejsilnějším složení, po dohodě s trenérem v mužstvu chybí například opora útoku Jan Štokr. Další turnaje základní části se budou hrát příští týden v Podgorici a na počátku července v Opavě. Do Final Four postoupí vítězové tří skupin a pořádající Turecko.

Španělsko - ČR 2:3 (-18, -12, 20, 16, -13) Rozhodčí: Di Giacomo (Belg.), Lecourt. Čas: 96 min. Sestava a body ČR: Ticháček 2, Hýský 17, Široký 11, Finger 16, Mauler 12, Holubec 6, libero Kopáček - Kriško, Boula 1, Bartoš 1. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články