Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalisté Ostravy nakonec Ligu mistrů hrát budou, sehnali peníze

Ostrava - Ostravští volejbalisté po vyhraném titulu mají důvod k další radosti. Na poslední chvíli se jim podařilo podat přihlášku do nejprestižnější evropské soutěže, když k účasti v Lize mistrů sehnali finanční podporu vedení města i kraje. Vedle úřadujících českých šampionů se ve stejné soutěži na divokou kartu představí také neúspěšní obhájci extraligového titulu z Českých Budějovic. 

Ostrava odeslala přihlášku do soutěže jen pár hodin před uzávěrkou. Kvůli financím byl její start dlouho na vážkách, ale vedení klubu se v minulých dnech povedlo nalézt podporu městské a regionální samosprávy. "Od vedení města i Moravskoslezského kraje máme příslib, že nám finančně pomůžou. Musí to ale ještě samozřejmě projít řádným hlasováním obou zastupitelstev," řekl manažer VK Ostrava Tomáš Zedník.

Volejbalisté hned po získání titulu požádali město o sedmimilionový grant, spojený se startem v Lize mistrů. Podle předběžných dohod by od města měli získat čtyři miliony, od hejtmanství milion. O návrzích ještě musejí hlasovat zastupitelé města i kraje. "Věříme, že to projde, máme přísliby nejvyšších činitelů," řekl Zedník.

Liga mistrů by Ostravu na provozních nákladech měla vyjít zhruba na tři miliony korun. Vstupní poplatek do soutěže činí 25 tisíc eur (646 000 korun). Klub se původně do soutěže moc nehrnul. Podle trenéra Zdeňka Šmejkala současný ostravský tým, v němž hraje hned několik amatérů, na takovou soutěž nemá. Získané prostředky však mají posloužit k výraznému posílení mužstva. "Kdybychom dali dohromady rozpočet sedmi milionů korun, byla by šance na sportovní úspěch ještě o něco vyšší. Ale i takto bychom měli být schopni hrát důstojnou roli," řekl Zedník.

Ostrava si Ligu mistrů zahrála před sedmi lety a dosud jako jediný český tým postoupila ze základní skupiny do play-off. Letos si právo na účast vybojovala nečekaným finálovým vítězstvím nad favorizovaným obhájcem titulu a nejbohatším domácím klubem Jihostrojem České Budějovice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články