Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kiki a Maki začaly Světový okruh děleným devátým místem

Fu-čou (Čína) - Dělené deváté místo obsadily oba české páry plážových volejbalistek na úvodním turnaji Světového okruhu v čínském Fu-čou. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou podlehly ve druhém kole play-off Američankám April Rossové a Jennifer Kessyové, stříbrným olympijským medailistkám z Londýna a bývalým mistryním světa. Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou prohrály rovněž ve dvou setech se Španělkami Lilianou a Elsou Baquerizovou.

Pátá dvojice z olympijských her v Londýně Kolocová, Sluková o něco zaostala za vstupem do úspěšné loňské sezony, kterou začala sérií tří pátých míst na turnajích v Číně. Za devátou příčku české volejbalistky obdržely prémii 2 000 dolarů a 250 bodů do žebříčku.

Kolocová se Slukovou okomentovaly dnešní výsledek citátem slavného amerického golfisty z 20. let minulého století Bobbyho Jonese, jenž řekl, že "sportovní zápolení se většinou odehrává na malém prostoru mezi ušima". "Dneska jsme se utvrdily v tom, že má Bobby bohužel absolutní pravdu! Když má člověk strach vyhrát, tak to je pak těžký," reagovaly na fakt, že v obou setech vedly 17:14, ale ani v jednom neuspěly.

Bonnerová s Hermannovou účastí ve druhém kola zopakovaly vystoupení na loňském grandslamu v Gstaadu, kde to znamenalo sedmé místo a jejich dosud nejlepší výsledek. V utkání se Španělkami, které Kolocová se Slukovou ve skupině zdolaly 2:0 na sety, jim nevyšla hlavně první sada. V ní uhrály Bonnerová s Hermannovou jen šest míčů.

Další turnaj Světového okruhu se hraje v příštím týdnu v Šanghaji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články