Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prostějov nečekaně zaváhal v Přerově

Přerov - Prostějovské volejbalistky podruhé za poslední čtyři roky prohrály s českým soupeřem. Dva dny po zisku šestého Českého poháru klopýtly nečekaně v Přerově, kde prohrály ve třetím kole nadstavbové části 1:3. Jako první od dubna 2009 porazily domácí suverénky posledních let před Vánoci hráčky Frýdku-Místku.

Přerov zaskočil favorita kvalitním servisem a dobrou přihrávku. Hostující trenér Miroslav Čada tak postupně začal na hřiště posílat nejsilnější sestavu, kterou v úvodu zápasu nechal odpočívat. Žarkovová, Miletičová či Soaresová sice pomohly Prostějovu vyhrát jasně třetí set 25:11 a snížit na 1:2, jenže přerovské volejbalistky si už slibně rozjetý zápas nenechaly vzít.

"Podstatné bylo, že jsme Prostějov dokázali zatlačit servisem. Tím pádem málo útočili středem sítě a všechno tlačili přes kůly, což se nám lépe bránilo," řekl přerovský trenér Leopold Tůma. Od čtvrté sady jeho tým hrál podle něj vabank. "Všechno bylo hlavně o servisu a přihrávce. Vyšlo mi střídání Dity Gálíkové, které docházela šťáva, naopak Bára Gambová se i přes potíže s ramenem chytila. Velkou pochvalu za kompaktní výkon zaslouží celé družstvo," dodal.

Prostějovský kouč Čada přiznal, že na jeho tým po čtvrtečním triumfu v poháru dolehl útlum. "Do jisté míry se to dalo očekávat, ale napětí z holek opadlo až příliš moc. Chtěli jsme si pomoct střídáním, jenže změny nezafungovaly," řekl s povzdechem, že mu dnes hodně chybělo zraněné libero Markéta Chlumská. "Na přihrávce jsme od začátku byli hodně nejistí a dlouho hráli v určité křeči. Škoda dramatické koncovky druhé sady, kdy jsme nevyužili několik setbolů," dodal.

Přerov se tak díky tříbodovému zisku udržel na třetím místě skupiny A1, o dva body méně má Olomouc po výhře ve Frýdku-Místku také 3:1. Druhý Olymp Praha měl volno.

Přerov - Prostějov 3:1 (20, 30, -11, 22)

Nejvíce bodů: Murčinková 15, Dedíková a Gáliková po 14 - Kossányiová 16, Miletičová 12, Soaresová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články