Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalistky prohrály v kvalifikaci na ME s Bulharskem

Budaörs - České volejbalistky prohrály s Bulharskem za 130 minut po tuhé bitvě 2:3 a nenačaly tak druhou část kvalifikace na mistrovství Evropy úspěšně. Stejným výsledkem skončilo i první vzájemné utkání v úvodním turnaji v Bulharsku. České vítězky Evropské ligy jsou v tabulce druhé s dvoubodovou ztrátou na své dnešní soupeřky, které se přiblížily přímému postupu na šampionát. Stačí jim neklopýtnout v závěrečných dvou zápasech s papírově slabšími celky Lotyšska a Maďarska. Češky by pak z druhého místa zamířily do baráže. Reprezentantky v Budaörsi hrají v pátek s domácím Maďarskem a v sobotu s Lotyšskem, které dosud nezískalo ani bod.

Stejně jako v úvodním vzájemném duelu získaly svěřenkyně trenéra Carla Parisiho koncovku úvodní sady, která byla ale hodně vyrovnaná. České hráčky už vedly 22:17, jenže houževnaté Bulharky se vzchopily a srovnaly na 23:23. V posledních dvou míčích se štěstěna obrátila na českou stranu. Úspěch český tým povzbudil, hru měl v druhé sadě zcela pod kontrolou. Soupeřky se v této fázi zápasu nezmohly na odpor a uhrály pouze 17 míčů.

Tímto setem ale herní převaha českých volejbalistek skončila. Zvrat se Bulharkám podařil v třetím setu, kdy zpřesnily podání i hru na síti. Rychle a snadno získaly náskok 7:2, trenér Parisi se pokusil zastavit nepříznivý vývoj střídáními a oddechovým časem. Ani jedno mu ale nepomohlo. Přesnější kombinační souhra i důraznější obrana pomáhala Bulharkám udržovat šestibodový náskok. I když se český tým v závěru setu částečně probral, stačil pouze zkorigovat výsledek.

Podobný vývoj měly i čtvrtý set a tie-break. Od třetího setu se už české volejbalistky ani na chvíli nedostaly do vedení. V tie-breaku sice ještě stačily z 1:5 snížit na 5:6, na další náskok soupeřek 12:8 už ale nezareagovaly a rozjeté Bulharky si připsaly na své konto druhou cennou výhru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články