Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté vyhráli první část kvalifikace ME

Vídeň - Čeští volejbalisté vyhráli první kvalifikační turnaj o postup na mistrovství Evropy v roce 2013. Svěřenci trenéra Stewarta Bernarda dnes ve Vídni zdolali domácí Rakousko suverénně 3:0 a jsou po třech zápasech bez porážky v čele skupiny C. V prvním utkání porazili Chorvaty 3:1 a poté Makedonii 3:0.

Volejbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Volejbalisté nastoupili bez zraněného Štokra, ale s výpadkem svého útočného esa se vypořádali dobře. Jeho místo na smeči zaujal Linz a tým hrál koncentrovaně i přesně. Nejvíce bodů tradičně získal univerzál David Konečný (18).

Češi jsou tak na půli cesty ke svému cíli - přímému postupu na turnaj do Polska a Dánska. Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje v Ostravě-Porubě příští týden od 14. do 16. září. Vítěz má jistý postup, druhý tým čeká baráž.

Češi jsou na půli cesty ke svému cíli - přímému postupu na turnaj do Polska a Dánska. Ve Vídni nespoléhali jen na podání a sílu v útoku. "Naše přednosti jsou v komplexnosti, neměli jsme slabší článek. Všechno fungovalo a máme vyrovnaný kádr, což se u ostatních týmů nedá říci. Naši vyrovnanost ukázalo i zranění Honzy Štokra. Jeho údernost může chybět, ale Karel (Linz) se s tím popral dobře," uvedl Král.

Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje v hale v Ostravě-Porubě již příští týden od 14. do 16. září a vítěz má jistý postup, druhý tým čeká baráž.

Češi očekávají opět nejvíce problémů od Chorvatů, kteří jim jako jediní vzali ve Vídni set, a to hned první. "Jsou z ostatních asi nejlepší. Mají Omrčena, hráče světové třídy, který toho hodně zvládne, ale spoléhají jen na dva tři hráče," řekl Král.

ČR - Rakousko 3:0 (20, 21, 16)

Rozhodčí: Fuentes Barrasa (Šp.), Chaladay (Fr.).

Sestava ČR: Holubec 4, Boula 2, Hudeček 7, Král 9, Konečný 17, Linz 12, libero Kryštof - Janouch, Správka. Trenér: Bernard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články