Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

České volejbalistky zdolaly na závěr základní části EL Řecko 3:0

Orestiada (Řecko) - České volejbalistky porazily v posledním utkání základní části Evropské ligy v Orestiadě domácí Řecko 3:0. V tabulce skončily druhé se čtyřbodovou ztrátou na vítězky skupiny C Nizozemky. Oba celky postoupily na Final Four, které se bude hrát 5. a 6. července v Karlových Varech.

V závěrečném utkání splnily české volejbalistky roli favoritek. Italský kouč českého celku Carlo Parisi se musel obejít bez zraněné Julie Jášové, kterou stejně jako v pátečním duelu s Nizozemskem nahradila na místě libera smečařka Karolina Bednářová. Odpočívala i Andrea Kossanyiová, za kterou zaskočila Michala Kvapilová. Ta byla se 12 získanými body druhou nejúspěšnější hráčkou po Anetě Havlíčkové, jež zatížila konto soupeřek 17 body.

Snaživé Řekyně sice držely krok v úvodech jednotlivých setů, jejich odpor v prvních dvou sadách ale vždy zlomil drtivý tlak českých hráček.

V prvním setu za stavu 15:13 Řekyně zcela odpadly po šňůře osmi bodů, ve druhém setu se situace opakovala: od stavu 16:16 přidaly české hráčky sedm bodů a koncovku již měly snadno ve své režii. Třetí dějství nabídlo nejvyrovnanější partii, Řekyně podlehly až v koncovce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články