Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

České volejbalistky potřetí porazily v Evropské lize Nizozemsko

Orestiada – České volejbalistky porazily v turnaji Evropské ligy v Řecku vedoucí tým skupiny C Nizozemsko 3:2. Navzdory porážce Nizozemsko vyhrálo skupinu, neboť před českým týmem má před závěrečným kolem náskok čtyř bodů. Oba celky mají jistý postup do Final Four, které se uskuteční 5. a 6. července v Karlových Varech.

Trenér českých volejbalistek Carlo Parisi musel improvizovat, neboť mu po rozcvičení vypadla ze sestavy kvůli bolestem v zádech Julie Jášová. Na liberu ji tak na poslední chvíli nahradila smečařka Karolina Bednářová, která hru na nezvyklém postu zvládla. Do sestavy se po doléčení vrátila Helena Havelková, která chyběla ve čtvrtečním utkání proti Izraeli.

Po koncentrovaném výkonu vyhrály české volejbalistky úvodní set, v druhém dějství ale nezvládly koncovku. V útoku se nejvíce prosazovala Aneta Havlíčková, která zaznamenala 29 bodů.

V rozhodujícím tie-breaku české volejbalistky už prohrávaly 5:8, výsledek ale otočily a od stavu 10:9 si udržovaly jednobodový náskok, který jim pomohl k dotažení zápasu do vítězného konce. Ze čtyř vzájemných zápasů s Nizozemskem se třikrát rozhodovalo v tie-breaku a pokaždé vyhrály české volejbalistky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články