Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

České volejbalistky si poradily s Izraelem 3:0

Orestiada - České volejbalistky porazily v úvodním utkání závěrečného čtvrtého turnaje Evropské ligy v řecké Orestiadě Izrael hladce 3:0 za pouhých 75 minut. V desátém zápase ve skupině C si připsaly osmou výhru. Vyrovnaný průběh dnes měla pouze třetí sada, v níž Izraelky uhrály 21 bodů.

V předchozím vzájemném duelu na turnaji v Izraeli před pěti dny české volejbalistky prohrály 0:3. Nyní se ovšem do sestavy vrátily tři opory Aneta Havlíčková, Kristýna Pastulová a Lucie Mühlsteinová a jejich přítomnost se projevila na psychické pohodě týmu. Italský trenér Carlo Parisi nechal odehrát celý zápas tým v základní sestavě pouze s liberem Julií Jášovou.

"Jsem ráda, že jsme vyhrály a předvedly lepší výkon než minulý víkend. Doufám, že nám to vrátilo chuť do volejbalu, a věřím, že příští zápasy budou ještě lepší. Pořád tam jsou rezervy a můžeme hrát líp," řekla Havlíčková. "Rozhodlo víc emocí, víc jsme se radovaly a hrály jako tým," dodala hlavní opora vítězek, která získala 19 bodů.

Češky měly 12 úspěšných bloků, Izraelky zastavily pouze tři útoky. V poraženém celku se prosazovala jen prostějovská Tatjana Artmenková, která získala 13 bodů. Izraelky se dostaly do vedení pouze jednou, 10:9 ve třetím setu. V závěru odvrátily za stavu 24:19 dva mečboly, třetí už české hráčky proměnily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články