Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

České volejbalistky porazily Řecko 3:1, v tabulce jsou druhé

Raanana (Izrael) - České volejbalistky porazily na turnaji Evropské ligy v Raananě po 98 minutách Řecko 3:1. Po dvou předcházejících porážkách s Nizozemskem a domácím Izraelem české hráčky posedmé v soutěži vyhrály a v tabulce skupiny jsou po třech turnajích druhé za vedoucím Nizozemskem. Závěrečný čtvrtý turnaj základní části je na programu od pátku do neděle v Řecku v Orestiadě, Final Four se hraje na počátku července v Karlových Varech.

Bez tří opor základní sestavy Havlíčkové, Pastulové a Mühlsteinové vstoupily české volejbalistky na rozdíl od předcházejících izraelských vystoupení tentokrát do zápasu koncentrovaně a bojovně. Hned od prvního míče v úvodním setu diktovaly tempo a ani jednou v průběhu první sady neprohrávaly.

Snadno získaly náskok 11:5 a odstup od soupeřek si udržovaly až do koncovky. Řekyně v této fázi zápasu přehrával český tým zejména servisem a důraznějším útokem, v zakončení se nejvíce dařilo Vanžurové s Havelkovou.

ČR - Řecko 3:1 (17, -16, 18, 18)

Sestava a body ČR: Havelková 14, Svobodníková 11, Vanžurová 31, Kossányiová 10, Monzoniová 5, Smutná 3, libero Jášová - Vincourová, Bednářová. Trenér: Parisi.

V druhém setu ale hru českých volejbalistek opět poznamenaly zbytečné chyby a řada zkažených útočných akcí. I když ani jednou české hráčky nevedly, udržovaly si až do stavu 14:16 pouze dvoubodovou ztrátu. V koncovce setu ale nechaly soupeřky po dalších chybách bodově utéci a ztrátu už nedohnaly.

Z chvilkového výpadku se ale tentokrát svěřenkyně trenéra Carla Parisiho rychle vzchopily a v dalších dvou setech už nedaly soupeřkám naději na zvrat.

Hlavní tahounkou týmu a nejlepší hráčkou zápasu byla Vanžurová, která dosáhla 31 bodů. Na podání se blýskla čtyřmi esy Svobodníková, která byla s pěti zastavenými útoky soupeřek i nejlepší českou blokařkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články