Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České volejbalistky nečekaně prohrály s Izraelem

Raanana (Izrael) - České volejbalistky prohrály v utkání Evropské ligy v Izraeli s domácími reprezentantkami nečekaně hladce 0:3. České hráčky utrpěly druhou porážku v soutěži, poprvé klopýtly v pátek s Nizozemskem.

Trenér českého týmu Ital Carlo Parisi opět neměl k dispozici tři hlavní opory - zraněnou Havlíčkovou, Pastulovou a nahrávačku Mühlsteinovou. Klíčem k výsledku byla úvodní sada, v níž české hráčky po slibném průběhu nezvládly závěr.

Na začátku zápasu se českým reprezentantkám dařilo v útoku, získaly náskok 14:7 a v koncovce vedly ještě 24:21. Neproměnily ale ani jeden ze čtyř setbolů a houževnaté Izraelky vyhrály 28:26. Hlavní tahounkou izraelského týmu byla prostějovská opora Taťjana Artmenková, která zaznamenala 22 bodů. Úspěch domácí volejbalistky povzbudil, zato český tým ztratil herní pohodu z prvního setu a trápil se.

Taktika se zhroutila, psychiku českých volejbalistek srážely nevynucené chyby. Izraelky si náskokem 24:18 zajistily klid do koncovky. I když pak české hráčky ještě odvrátily tři setboly, podobný kousek jako předtím soupeřkám se jim nepovedl.

Přestože se hra českých volejbalistek v třetím dějství částečně zlepšila, výkon na obrat nestačil. Poslední jiskřičkou naděje byl setbol za stavu 25:24, který ale Izraelky odvrátily a zápas dotáhly šňůrou tří bodů k vítězství.

Izrael - ČR 3:0 (26, 21, 25)

Rozhodčí: Sokolová (Pol.), Papadopolová (Rum.). Čas: 92 min. Diváci: 450.

Sestava a body ČR: Havelková 15, Svobodníková 7, Vanžurová 18, Kossányiová 7, Monzoniová 10, Smutná, libero Jášová - Vincourová, Bednářová, Kvapilová 3, Sajdová 2. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články