Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubala s Benešem skončili na grandslamu v Římě pátí

Řím - Beachvolejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš vybojovali na grandslamu Světového okruhu v Římě cenné vítězství nad Brazilci Ricardem s Cunhou a skončili pátí. Třísetovou bitvu o postup do bojů o medaile s Američany Fuerbringerem a Lucenou prohráli 1:2, na čemž se podepsalo i Kubalovo zranění.

Přemysl Kubala a Petr Beneš
zdroj: ČT4

Čeští olympionici se do čtvrtfinále dostali letos poprvé, jenže si ho neužili. "V průběhu druhého setu jsem skočil Američanovi na nohu a hnul jsem si s kolenem. Pak už jsem byl pohybově limitovaný," řekl Kubala. Společným maximem jim tak s Benešem zůstala semifinálová účast loni v srpnu v Haagu.

Na římském písku nicméně o kolo dříve porazili letošní vítěze z pražské Štvanice Ricarda s Cunhou 21:17 a 25:23. Navíc olympijský vítěz z Atén 2004 Ricardo během necelé roční spolupráce s novým parťákem vyhráli další tři elitní turnaje, jenže na české jedničky dnes neměli.

Čeští plážoví volejbalisté si díky dosavadním výsledkům v Římě definitivně pojistili start pod pěti kruhy v Londýně, stejně jako oba ženské páry Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i Lenka Háječková s Hanou Klapalovou. Ty skončily na italském grandslamu shodně deváté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články