Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beachvolejbalistky se do čtvrtfinále na grandslamu v Římě nedostaly

Řím - Všechny tři české beachvolejbalové páry postoupily na grandslamu Světového okruhu v Římě do vyřazovací části a obě ženské dvojice Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i Lenka Háječková s Hanou Klapalovou obsadily deváté místo. Přemysla Kubalu s Petrem Benešem čeká v sobotu zápas druhého kola play-off, i oni tak skončí nejhůře devátí.

Kolocová se Slukovou porazily v prvním kole play-off úřadující vicemistryně Evropy Řekyně Tsiartsianiovou s Arvanitiovou, jejich české kolegyně pak vyhrály také 2:0 nad slovenskou dvojicí Dubovcová, Nestarcová. V boji o čtvrtfinále prohrály Kolocová a Sluková po hodinové bitvě ve třech setech s nejlepším párem posledních let, americkými hvězdami Mayovou a Walshovou. Klapalová s Háječkovou sice měly výrazně lepší výchozí pozici, protože je čekal zápas proti až čtyřiadvacátým nasazeným Němkám Borgerové a Bütheové, ale podlehly jim 0:2.

Kubala s Benešem uzavřeli základní skupinu těsnou prohrou s brazilskými jedničkami Emanuelem a Alisonem, proti nimž neproměnili mečbol. V úvodním kole play off pak vyřadili Rakušany Müllnera s Wutzlem a v sobotu je čeká souboj o čtvrtfinále s dalšími Brazilci Ricardem a Cunhou. Po římském grandslamu se uzavře seznam 16 přímých postupujících párů do olympijského turnaje v Londýně a všechny tři české dvojice už z něj nemohou vypadnout.

"Trojnásobná účast v olympijském turnaji je pro nás velkým úspěchem," řekl předseda beachvolejbalové asociace Josef Beneš. "Samozřejmě máme obrovskou radost. Podařilo se nám splnit si velký sen a zúročit několik let tvrdé práce," řekla k postupu na olympijské hry Sluková. "Ještě tomu pořád nemůžeme uvěřit, že se nám to opravdu povedlo," doplnila Kolocová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články