Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalisté na OH nepojedou, z kvalifikace postoupili Němci

Berlín - Čeští volejbalisté si na olympijských hrách v Londýně nezahrají. O zbytky naděje je připravili na čtyřčlenném kvalifikačním turnaji v Berlíně Kubánci výhrou 3:0 nad Indií. Na olympiádu postoupilo domácí Německo, které v závěrečném utkání porazilo český tým 3:1 a vyhrálo skupinu bez porážky.

Češi už před zápasem s Němci věděli, že na olympiádu nepojedou. Vicemistři světa z Kuby totiž po úvodní výhře nad ČR 3:1 podlehli Němcům v sobotní pětisetové bitvě a po hladkém vítězství nad Indií měli sedm bodů, takže se ocitli z dosahu českého celku. Proti Němcům nastoupili Češi útočně, se Štokrem na univerzálu a Konečným na smeči, a hodně Němce trápili.

V prvním setu vedli 20:18, ale pak chybovali na příjmu i v útoku a sadu ztratili 22:25. Ve druhém setu Češi opět neustále vedli, nejvíce 15:11 a po výborném podání Štokra a smeči Hudečka ho i získali poměrem 25:23. I v třetí sadě měli volejbalisté nakročeno k výhře. Po dvou přímých bodech po tvrdém servisu Štokra vedli 21:19, ale koncovku prohráli 23:25.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté v kvalifikaci na OH

Češi zápas nezabalili, nedali Němcům ani jeden bod zadarmo, ale nakonec ztratili čtvrtý set poměrem 21:25. Publikum v hale Maxe Schmelinga celý závěrečný set stálo a tleskalo. Po dnešku bude známých všech 12 účastníků olympijského turnaje. Na světové kvalifikaci v Tokiu uspěly týmy Srbska a Austrálie, v Sofii pak s největší pravděpodobností budou slavit domácí Bulhaři.

Pořádající země her měla start jistý, z loňského Světového poháru postoupila trojice Rusko, Polsko, Brazílie a v Londýně budou také Itálie, Argentina, USA a Tunisko. Česká volejbalová reprezentace pod pěti kruhy naposledy startovala v roce 1980 v Moskvě, od té doby se jí nepodařilo náročným sítem kvalifikace projít.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články