Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Volejbalistky v Evropské lize hladce přehrály Izrael

Almere (Nizozemsko) - České volejbalistky porazily v úvodním utkání druhého turnaje Evropské ligy v nizozemském Almere Izrael hladce 3:0. Utkání trvalo pouze 68 minut. České hráčky splnily roli favoritek, v závěrečné sadě soupeři dovolily uhrát jen devět míčů. Po čtyřech zápasech jsou české reprezentantky bez porážky v čele skupiny C.

"Zápas jsme měly zcela pod kontrolou. Hru ale zatím přizpůsobujeme soupeřkám, takže jsme v prvním setu trochu kopírovaly slabší hru Izraele. Zatím se stále ještě herně hledáme, teprve v posledním setu jsme se trochu rozjely," řekla jedna z opor českého týmu Helena Havelková.

V sestavě Izraele se už objevila Taťjana Artmenková, která byla v uplynulých dvou sezonách oporou českých mistryň z Prostějova, ale ani její přítomnost nepomohla týmu vylepšit dosavadní špatnou bilanci. V tabulce jsou Izraelky bez vítězství poslední, zatím uhrály pouze dva sety.

"Naopak pro nás bylo lepší, že ji (Artmenkovou) známe. Tím jsme mohly na ni přizpůsobit obranu a bylo to pro nás jednodušší," uvedla Havelková. České volejbalistky měly se soupeřkami problémy pouze uprostřed prvního setu. Prohrávaly sice 15:18, z chvilkové krize se ale rychle dostaly po šňůře pěti bodů a koncovku zvládly.

Česko - Izrael 3:0 (22, 21, 9)

Rozhodčí: Ferreira (Portug.), Witteová (Něm.). Čas: 68 min.

Sestava Česka: Havelková 9, Pastulová 8, Havlíčková 5, Kossanyiová 13, Monzoniová 8, Mühlsteinová, libero Jášová - Vanžurová, Bednářová, Vincourová, Kvapilová. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články