Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sluková s Kolocovou porazily první pár turnaje a skončily páté

Peking – Obrovského úspěchu dosáhly na turnaji Světového okruhu v Pekingu plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou. V druhém kole play-off zdolaly největší favoritky a nasazené jedničky Číňanky Süe Čchen, Čang Si 2:1 na sety a skončily páté, čímž vyrovnaly svůj nejlepší výsledek. Zároveň zopakovaly umístění z předchozích čínských akcí v San-ja a Šanghaji. 

Sluková s Kolocovou se radují z vítězství nad nasazenými jedničkami
zdroj: EPA autor: DIEGO AZUBEL

Pátou příčku si dnes české hráčky zajistily poté, co ve druhém kole play-off porazily nasazené jedničky turnaje kategorie grandslam Číňanky Süe Čchen, Čang Si 2:1 na sety. O premiérový postup do semifinále usiloval sedmý nasazený pár v duelu s Italkami Gretou Cicolariou a Martou Menegattiovou. S turnajovými desítkami však Kolocová a Sluková stejně jako v základní skupině prohrály ve třech setech.

"Jsme moc rády, že jsme dokázaly udržet velmi dobrou výkonnost během všech tří turnajů a samozřejmě, že se nám tady podařilo porazit světové jedničky na jejich domácím olympijském písku," řekla Kolocov. Za úspěšným startem do sezony českého dua stojí zlepšení především základních činností. "Příjem a nahrávka jsou preciznější a větší variabilita na útoku je další věc, na které jsme hodně pracovaly a která se zlepšila," uvedla Sluková. 

I tak si české volejbalistky opět upevnily postavení mezi kvalifikovanými páry v olympijském žebříčku, který určí 16 z 24 účastníků her v Londýně. Za vystoupení v Pekingu obdržely 480 bodů a prémii 13 200 dolarů (asi čtvrt milionu korun). 

Na děleném 17. místě skončili Přemysl Kubala a Petr Beneš, kteří na závěr skupiny vybojovali cenné vítězství nad čtvrtou nasazenou španělskou dvojicí Pablo Herrera a Adrián Gavira. Bývalého mistra Evropy a stříbrného olympijského medailistu Herreru a jeho partnera zdolali 2:1 na sety. V úvodu vyřazovací části však čeští volejbalisté prohráli se šestými nasazenými Brazilci Pedrem a Marciem Araujem 16:21 a 22:24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články