Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nový reprezentační kouč Bernard si volejbalisty získal

Praha - U volejbalové reprerezentace mužů je už potřetí za posledních deset let hlavním komunikačním jazykem angličtina. V roce 2002 tým převzal Argentinec Chulio Velasco, o tři roky později Francouz Laurent Tillie a včera poprvé vedl tým nový kouč - Nizozemec Stewart Bernard.

Trénink volejbalistů
zdroj: ČT24

Bernard si hned na prvním setkání v Nymburce získal hráče svou pozitivní náladou i komunikačními schopnostmi. Hráče přivítal v angličtině a v rozhovoru pro Českou televizi německy přislíbil, že už se učí základy češtiny. "Chvíli to bude trvat, než se moje čeština zlepší, ale s většinou hráčů jsme si zatím dobře rozuměli anglicky. Máme tu tým lidí, kteří mají velkou motivaci a chtějí reprezentovat. To je hlavní předpoklad pro zlepšení," uvedl.

Na první trénink Bernard povolal celkem 21 hráčů, i proto, že bude možná muset postavit dvě mužstva najednou: vedle účasti reprezentace v Evropské lize totiž stále existuje šance na olympijskou kvalifikaci. Po deseti letech se do týmu vrací univerzál Filip Rejlek, který je čtvrtým nejlépe bodujícím hráčem brazilské ligy. "První kontakt byl po skypu, kdy mi trenér volal, že viděl jenom moje statistiky, a ne mě," uvedl volejbalista.

První trénink připomínal antropometrické cvičení. Kouč nechal důkladně změřit a zapsat fyzické parametry všech hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Bernard poprvé vedl trénink volejbalistů



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články