Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovičtí volejbalisté potvrdili svou dominanci v extralize

Liberec - Volejbalisté Českých Budějovic potvrdili roli favorita a dál kralují české extralize. Jihočeši porazili v dnešním finále na severu Čech domácí Duklu Liberec 3:1 na sety a celou sérii vyhráli jednoznačně 4:0 na zápasy. Českobudějovičtí hráči vyhráli domácí titul posedmé v historii klubu a popáté za uplynulých šest let. Jejich kralování přerušilo jen Kladno před dvěma lety. Letos Jihostroj slavil triumf poprvé pod vedením bývalého reprezentačního trenéra Jana Svobody, který před sezonou nahradil na lavičce úspěšného Petra Broma. Ten zažil na jihu Čech všechny mistrovské oslavy od roku 2007.

Radost budějovických volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to precizně odehrané. Hráli jsme s odhodláním a chtěli jsme sérii ukončit už tady. Série nebyla jednoduchá, ale postupem času se mi zdálo, že už si Dukla nevěřila," řekl kouč Svoboda. "Museli bysme hrát výborně, ale měli jsme tam díry, kdy se nám nedařilo, což si proti takovému týmu nesmíte dovolit. Byli důslednější, důraznější, byli lepší, proto vyhráli," hodnotil finále liberecký kouč Michal Nekola.

Čtvrtý zápas o mistrovskou trofej začal netradičně. Budějovičtí poprvé prohrávali, když ztratili úvodní set po chybách v koncovce 22:25. Od druhé sady ale na palubovce dominovali. Nad sítí se dařilo Novotnému i Venezuelci Rojasovi a k dobrému útoku přidali hosté dobrou obranu v poli a často neprůchodné bloky.

Druhý set získal Jihostroj jasně 25:14 a i nadále ukazoval svou sílu. Třetí set vyhrál poměrem 25:23 a čtvrtý 25:18. Spolu s Novotným k úspěšné obhajobě velkou měrou přispěla i druhá předsezonní posila a další zkušený reprezentant, nahrávač Zapletal.

Je nám líto, video expirovalo.
České Budějovice volejbalovým mistrem

Budějovičtí prošli sezonou zcela suverénně

Jihočeši prohráli za celou sezonu jen tři zápasy a v play-off pouhé tři sety. "To tady dlouho nebylo a dokázali jsme, že jsme letos nejsilnější v téhle zemi. Ve finále jsme čekali, že třeba prohrajeme jeden zápas, ale podařilo se to uhrát bez ztráty kytičky a máme víc času na slavení," usmál se univerzál Jakub Novotný.

Dukla Liberec neukončila devítileté čekání na titul. Naposledy se z domácího triumfu radovala v roce 2003, od té doby prohrála už popáté ve finále.

Liberec - České Budějovice 1:3 (22, -14, -23, -18)

Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 100 min. Diváci: 1100. Konečný stav série: 0:4.

Sestavy a body:

Liberec: Ticháček 7, Staněk 5, J. Hadrava 16, Hýský 18, Beer 9, Řezníček 3, libero Kopáček - Vodvárka, Démar, Piovarči 3. Trenér: Nekola.

Č. Budějovice: Mach 13, J. Novotný 21, Rojas 15, Sukuba 7, Zapletal 2, Fila 13, libero Juračka - Smrčka. Trenér: Svoboda.

Konečné pořadí extraligy 2011/12:

1. České Budějovice,

2. Liberec,

3. Příbram,

4. Ostrava,

5. ČZU Praha,

6. Benátky n/J,

7. Zlín,

8. Brno,

9. Ústí n/L,

10. Havířov,

11. Odolena Voda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články