Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Prostějovské volejbalistky pro sebe snadno získaly první finálové vítězství

Prostějov - Prostějovské volejbalistky potvrdily role favoritek a porazily v prvním finále extraligy Olymp Praha 3:0. Hostující tým si dokázal v druhé saděvybojovat proti obhájkyním titulu setbol, ale využít ho nedokázal. Druhý zápas série hrané na tři vítězství je na programu v sobotu od 18:00 v Praze.

Prostějovské volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"V úvodním setu jsme neměli větší potíže, totéž platilo pro polovinu druhého. Potom hostující tým přitlačil podáním Kvapilové, dokázal nás opakovaně ubránit a tím se chytil, my jsme naopak znejistěli. Tuto sadu se nám povedlo získat trochu se štěstím, hlavně však holky nepřestaly bojovat a vybraly několik velice těžkých balónů," řekl Čada.

Podle prostějovské kapitánky Solange Soaresové začal Olymp v druhé sadě mnohem lépe podávat a hrát o poznání rychleji. "Měly jsme problémy, ale díky zkušenostem zvládly koncovku. Věděly jsme, že když soupeřkám dáme jen trochu prostoru, tak jej dokážou využít," podotkla Soaresová.

Třetí sada se pak už opět odehrávala pod prostějovskou taktovkou, i když se soupeřky dlouho držely v závěsu. První finálový zápas trval jen 70 minut.

Trenér Olympu Stanislav Mitáč si postěžoval, že jeho tým vstoupil do utkání zakřiknutě. "Až druhý set byl v našem podání vydařený a ve stejném duchu proběhla i třetí sada. Některé výměny byly hodné evropských parametrů, jiné zase ne, ale v součtu jsem s herním projevem družstva navzdory výsledku 0:3 spokojen," uvedl kouč pražského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov - Olymp

Kapitánka Olympu Andrea Sládková ocenila výkon hostujících volejbalistek. "Dnešní zápas byl jeden z nejlepších, co jsme proti Prostějovu v sezoně předvedly. Bohužel na výhru to nestačilo, takže uděláme všechno pro ještě lepší výsledek v zítřejším druhém finále. Porážka 0:3 je vzhledem k průběhu možná až moc krutá. Ověřily jsme si, že se i s takto silným soupeřem dá hrát vyrovnaně," prohlásila Sládková.

Prostějov s českým soupeřem neprohrál už více než tři roky. Poslední titul před začátkem jeho vítězné éry získal v roce 2008 právě Olymp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články