Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Australané zvládli i druhý duel proti outsiderovi, Uruguayi nedali šanci

Birmingham – Po vítězství nad Fidži zvládli ragbisté Austrálie na mistrovství světa i druhý duel s outsiderem skupiny A. Favorizovaní Wallabies smetli Uruguay v poměru 65:3 a posunuli se do čela tabulky, kde mají devět bodů stejně jako Wales, ale na první místo je posunulo lepší skóre.

Slavící ragbisté Austrálie
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers Livepic

Australané v zápase udělali spoustu chyb a trenér Michael Cheika na tribuně často nevěřícně kroutil hlavou, co jeho svěřenci dokáží předvést. Za vše mluví bilance předhozů, jichž si Wallabies připsali hned osmnáct.

I přesto ale favorit nedal Uruguayi sebemenší šanci. Jakým směrem se zápas bude ubírat, naznačila již první desetiminutovka, v níž Australané položili hned dvě pětky. Jihoameričané následně díky oslabení soupeře několikrát zahrozili, ale připsali si pouze tři body za tříbodový trestný kop.

Poté již na hřišti vládla pouze Austrálie, která za celý duel položila přesně jedenáct pětek. Skóre mohlo být i mnohem vyšší, ale Quadovi Cooperovi se v utkání příliš nedařily kopy.

Austrálie si každopádně dokráčela pro druhé povinné vítězství. Klíčové duely ji ale teprve čekají. Zejména ten příští proti Anglii hodně napoví, jak se situace ve skupině A vyvine.

Mistrovství světa v ragby v Británii:

Skupina A: Austrálie - Uruguay 65:3 (31:3).

Skupina B: Skotsko - USA 39:16 (6:13).

Skupina D: Irsko - Rumunsko 44:10 (18:3).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články