Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Basketbalové mistrovství světa začíná, na juniory čekají skleněné medaile

Praha - Na basketbal světové úrovně se může těšit české publikum. V Praze totiž zítra začíná juniorské mistrovství světa hráčů do 19 let a půjde o šampionát v jistém slova smyslu vyjímečný. Poprvé se totiž koná v České republice, poprvé se na něm představí domácí reprezentace a premiéru také zažijí nové medaile. Ty totiž nově budou vyrobeny ze skla. Přímý přenos utkání Česko - Litva sledujte zítra 27. 6. od 18:00 exkluzivně na webu ČT sport.

Basketbalisté do 19 let
zdroj: ČT sport

Poděbradské sklárny vyrobily pro tři nejlepší týmy kompletní medailové sady, a to od samotného návrhu až po jejich pískování. Pro každý tým na stupních vítězů je nyní přichystáno dvacet medailí. "Už jenom dívat se na ně je něco speciálního a kdybychom je dokázali vybojovat, tak by to bylo něco nepředstavitelného," říká člen reprezentačního týmu Radovan Kouřil.

Hráči se již na medaile pro nejlepší přišli podívat, nechtějí však na ně z jisté pověrčivosti sahat a raději si je pokusí vybojovat na palubovce. "Já si ně radši šáhnu až po finále, až je budeme mít na krku," zní z reprezentačního mužstva.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články