Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Generálka není vzpomínkou na finále. Nikomu se nesmí nic stát, říká Blažek

Praha - České basketbalistky absolvují generálku na mistrovství světa a v pražské Tipsport Areně přivítají nejsilnějšího možného soupeře, výběr USA. Zápas bude reprízou finále minulého světového šampionátu v roce 2010 v Karlových Varech, kde Češky prohrály 69:89 a získaly nečekané stříbro. Vzpomínat ale trenér Lubor Blažek příliš nechce. Zápas začne v 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Kateřina Elhotová
zdroj: AP

"Vypadá to jako vzpomínka na finálové utkání, ale je to hlavně přípravné utkání. Nikomu se nesmí nic stát," prohlásil Blažek.

Američanky neprohrály posledních 26 soutěžních zápasů, ale těsně před šampionátem ještě nejsou v ideální formě, což potvrdila překvapivá nedělní porážka 72:76 s Francií. Byla to jejich první prohra od roku 2011, kdy v tréninkovém utkání podlehly USK Praha 77:83. Jinak podobně jako jejich mužští kolegové, čerství mistři světa, těžko hledají konkurenci.

Kateřina Elhotová:

"Chtěla bych, abychom se tím bavily a nekleslo nám sebevědomí před mistrovstvím světa."

Známou tváří na českých palubovkách je bývalá rozehrávačka USK Praha Lindsay Whalenová. Představí se i další hvězdná rozehrávačka Sue Birdová nebo možná nejlepší basketbalistka posledního desetiletí Diana Taurasiová, která společně s Mayou Mooreovou byla největší hvězdou poslední sezony WNBA.

Je nám líto, video expirovalo.
Před generálkou na MS basketbalistek: Česko - USA
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články