Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Auda: Prohra s Maďarskem je zklamání, ale ještě není konec

Kluž - Postup do čtvrtfinále evropského šampionátu se českým basketbalistům po porážce s Maďarskem vzdálil. Pivot národního týmu Patrik Auda nicméně bitvu o vstupenku do vyřazovací části nevzdává a věří, že reprezentace zabojuje v následujících duelech proti Černé Hoře a Chorvatsku.   

Patrik Auda smečuje do koše v utkání proti Maďarsku
zdroj: PR autor: Václav Mudra/ČBF

"Prohra s Maďarskem je zklamání, ale ještě není konec. Máme před sebou dva zápasy. Dnes to sice nevyšlo, jak jsme chtěli, ale zítra je zase nový den. Musíme na to zapomenout a jít do toho znova. Zabojujeme," prohlásil Auda.

Souhlasil, že Češi si utkání pokazili už v úvodu, kdy umožnili soupeři dostat se do euforie. "Nezačali jsme až tolik aktivně, jak jsme měli. Maďaři začali hodně agresivně a pak bylo těžké se dostat zpět. I když jsme hráli dobrou obranu, podařilo se jim dát několik těžkých střel. A potom bylo těžké odpovědět," pokračoval jeden z nejzkušenějších reprezentantů.

Čechům bralo sílu i to, že kdykoli se soupeři přiblížili, Maďaři hned odskočili. "Bylo to demoralizující. I když jsme dělali v obraně, co jsme mohli, tak Ádám Hanga dal několik těžkých střel. Začalo to ale tím začátkem, kdy dal několik jednodušších pokusů a dostal se do dobrého rytmu," ocenil výkon autora 31 bodů. "Musíme uznat kredit jeho talentu. To, co předvedl, byl famózní výkon," doplnil Audu nejlepší český střelec Lukáš Palyza.

Ádam Hanga proti Česku zářil
zdroj: PR autor: Václav Mudra/ČBF

Přitom Hanga toho s maďarským týmem kvůli jednání o přestupu do Barcelony příliš neodtrénoval, navíc měl zdravotní potíže. "Opravdu jsem nečekal, že předvede tohle. Jestli se nemýlím, odehrál jediný přípravný duel za celé léto. Takhle napochodovat, dát přes třicet bodů, proměňovat těžké střely s rukou v obličeji. Je to prostě frajer," chválil Palyza.

V úvodu to však byl Auda, kdo dokázal příchodem z lavičky zvednout český tým. Připsal si osm bodů v řadě a navíc přidal i dva efektní bloky. Přitom nebylo jasné, jestli do utkání vůbec zasáhne, jelikož předchozí klání se Španělskem nedohrál kvůli poraněnému kotníku.

"Je to celkem v pořádku. Trošku cítím, že to není úplně stoprocentní, ale po nějakém rozcvičení a zahřání to přejde. Během zápasu jsem na to nemyslel. Bude důležité se o to postarat teď, aby bylo na zítra zase vše připraveno," zakončil hráč se zkušenostmi z americké univerzity, Polska a Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články