Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čeští basketbalisté v přípravě proti Polsku prohráli i napodruhé

Walbrzych (Polsko) – Ani druhé přípravné utkání proti Polsku českým reprezentantům nevyšlo. Po pátečním debaklu 68:101 tentokrát za zavřenými dveřmi předvedli lepší výkon, přesto podlehli domácí reprezentaci 72:85. Stejně jako v pátek byli nejlepšími střelci Lukáš Palyza a Patrik Auda, kteří dali 14 a 13 bodů. 

Češi stále postrádali své hvězdy Tomáše Satoranského a Jana Veselého, přesto se oproti pátku výrazně zlepšili. Sice také rychle prohrávali o deset bodů, ale pak vyrovnali hru. Zlepšil se mimo jiné nejužitečnější hráč uplynulé sezony NBL Jaromír Bohačík.

Polsko o výhře rozhodlo až ve třetí čtvrtině, kdy se Češi trápili v útoku a náskok domácích narostl na 26 bodů. V poslední části se však svěřenci trenéra Ronena Ginzburga přeci jen rozstříleli, hlavně Auda s Palyzou, který zaznamenal čtyři z šesti českých trojek, a prohru zmírnili.

 "Výsledkově jsme dnes hru sice zlepšili, ale pořád je tam plno věcí, na kterých musíme zapracovat. Také nutno přiznat, že Poláci dnes nehráli v plné sestavě a naplno, takže výsledek je tím trochu zkreslený. Myslím, že když půjdeme krok za krokem a ještě se k nám připojí hráči, na které čekáme, tak to bude v pohodě," uvedl křídelní hráč Tomáš Kyzlink.

Nyní se Češi vrátí do Prahy, kde jim v pondělí začne další fáze přípravy. Postupně by se měli připojit Satoranský s Veselým a Ondřejem Balvínem. Příští víkend pak český výběr odcestuje na herní soustředění do Slovinska. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články