Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hegemonie házenkářek Mostu pokračuje, pošesté v řadě slaví titul

I druhé finálové utkání s pražskou Slavií se stalo kořistí házenkářek Mostu. Baník zpečetil zisk šestého mistrovského vavřínu za sebou domácím vítězstvím 28:24. První vzájemný duel opanoval v Praze poměrem 21:20. 

Házenkářky Mostu
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Je to fantastický pocit, že jsme sezonu dotáhli do tak úspěšného konce, už proto, že jsme byli sužovaní těžkými zraněními. Zvládli jsme treble, se kterým jsme ani nepočítali, ale toto je ten nejcennější kov, ze kterého jsme nejvíc šťastní," uvedl trenér Mostu Peter Dávid.

Trenér Mostu Peter Dávid dal před zápasem najevo, že se jeho tým nebude chtít spoléhat na případné rozhodující nedělní střetnutí opět před vlastním publikem. Slavia se však ani na palubovce soupeře nechtěla vzdát bez boje a v první půli dokonce vedla.

Domácím se nicméně v závěru poločasu podařilo odskočit na rozdíl tří branek (17:14, pozn. autora), a i když se hráčky z hlavního města držely stále na dostřel, náskok už favorit nepustil. Jedenácti góly se pod vítězství podepsala devatenáctiletá spojka Sára Kovářová, v dresu poraženého družstva se osmkrát trefila Hana Kvášová.

"Bylo to těžké utkání, ale čekali jsme to. Věděli jsme, že v zápase ze sebe soupeřky vydají maximum. Zpočátku hrála fantasticky Kvášová, ta nám dělala velké problémy, vůbec vstup do utkání nebyl podle našich představ. Postupně se nám to ale podařilo otočit a v závěru už jsme utkání kontrolovali a zaslouženě vyhráli," řekl Dávid.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostecké házenkářky slaví zisk titulu

Podle trenéra Pražanek Richarda Řezáče rozhodla zápas hra křídel. "Měli jsme žalostnou střelbu. Podařilo se nám několikrát dostat soupeře pod tlak, ale bohužel jsme z toho nic nevytěžili. Most měl větší sebevědomí, možná byl soupeř mentálně lépe připraven než naše hráčky. Dnes ale rozhodla hra křídel," uvedl Řezáč.

Mostečanky přidaly český titul k letošnímu triumfu v česko-slovenské interlize a prodloužily své kralování na tuzemské scéně, které začalo v sezoně 2012/13. Slavii porazily ve finále potřetí za sebou a celkově počtvrté. V historické tabulce se sedminásobným českým mistryním z Prahy přiblížily na rozdíl jednoho úspěšného ročníku.

Bronzové medaile získaly házenkářky Veselí nad Moravou. "Panenky" sice před týdnem první utkání o 3. místo v Olomouci prohrály, v pátek ovšem sérii s obhájkyněmi bronzu srovnaly a dnešní rozhodující třetí zápas vyhrály 24:22.

Finále českého play-off házenkářské interligy žen - 2. zápas:

Most - Slavia Praha 28:24 (17:14) Nejvíce branek: Kovářová 11/2, Chmelařová 6, Maňáková 4 - Kvášová 8, Galušková 4/1, Jačková 4. Rozhodčí: Blanar, Haramul. Sedmimetrové hody: 6/3 - 1/1. Vyloučení: 5:4. Konečný stav série: 2:0.

O 3. místo - 3. zápas:
Veselí nad Moravou - Olomouc 24:22 (11:11) Nejvíce branek: Šustková 6, Olšovská a Vinklárková po 5 - Kubáčková 7/3, Salčáková, Gajdošíková a T. Fračáková po 3. Konečný stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články