Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Jícha se vrací do "svého" Kielu, kde si vyzkouší trenérskou práci

Někdejší nejlepší házenkář světa Filip Jícha, který loni ukončil bohatou hráčskou kariéru, se vrací do německého Kielu. Od 1. července mu započne tříletá smlouva coby novému asistentovi trenéra. "V Kielu jsem zažil ty nejlepší momenty své aktivní kariéry, jsem nesmírně hrdý na to, že budu asistovat v tomhle skvělém klubu, kterému tolik dlužím," uvedl pětatřicetiletý Jícha, který v lednu obdržel cenu za přínos české házené.

Filip Jícha v dresu Kielu
zdroj: imago sportfotodienst

"Filip má taktické chápání, zná mne a mou práci z let, kdy jsme spolupracovali. Těším se na něj jako na asistenta a přeji mu hodně štěstí," dodal kouč Kielu Alfred Gislason.

Jícha očekává, že v příštím roce dlouholetého trenéra Kielu nahradí. "Věřím, že to tak bude a příští rok se stanu Alfredovým nástupcem," řekl Jícha listu Kieler Nachrichten.

Minimálně v nadcházející sezoně bude s osmapadesátiletým Islanďanem spolupracovat a zároveň studovat na trenérskou A licenci. Gislanson vede Kiel od roku 2008.

Jícha za klub nastupoval v letech 2007 až 2015. V dresu THW získal 14 německých a mezinárodních trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkář Jícha ukončil aktivní kariéru

"V Kielu jsem zažil nejhezčí chvíle své aktivní kariéry. Jsem neuvěřitelně pyšný, že můžu pro tenhle klub, kterému za tolik vděčím a s kterým jsem zažil tolik úspěchů, pracovat jako asistent trenér," uvedl pětatřicetiletý Jícha, který loni v říjnu ukončil kariéru kvůli zdravotním potížím kariéru jako hráč Barcelony.

"Pro mě i mou rodinu je to jako návrat domů, protože moje pouto s klubem a městem nebylo nikdy přetrženo. Mým cílem je i v nové roli přesvědčit tvrdou a poctivou prací. Těším se na příležitost pomáhat Alfredovi a těžit z jeho zkušeností. Chci ale také přinést vlastní myšlenky a pomoci k rozvoji mladých hráčů i hře Kielu," řekl Jícha.

Zdroj
ČT sport, ndr.de, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články