Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeň po 20 letech ovládla Český pohár, ve finále zdolala Karvinou

Dlouhých dvacet let trvalo plzeňským házenkářům, než znovu opanovali Český pohár. Ve finále Final Four ale vedoucí celek extraligy jasně deklasoval Karvinou 33:21. Třetí skončilo na chebském závěrečném turnaji Nové Veselí po výhře 32:25 nad obhájci prvenství z Lovosic.

Slavící házenkáři Plzně
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karviná, která naposledy získala pohár předloni, dokázala po vyrovnaném poločase držet krok ještě deset minut. Pak už jí ale favorizovaný západočeský soupeř začal ve skóre nezadržitelně unikat.

Poslední karvinský gól vstřelil ve 44. minutě Brůna, který snížil na rozdíl tří branek. Potom již plzeňský brankář Štochl neinkasoval a jeho spoluhráči zakončili zápas sérií devíti gólů. 

"Dokázali jsme po semifinále dobře zregenerovat. Oslavy ale veliké nebudou, už o víkendu se hraje extraliga," řekl plzeňský trenér Michal Tonar.

Loni Plzeň podlehla v pohárovém finále Lovosicím 17:21. "Je to dvacet let, co jsme naposledy získali tuhle trofej. Chtěl jsem ve finále uspět už jenom z toho důvodu, že jsme loni ve finále prohráli jak v extralize, tak i v poháru," prohlásil brankář Jan Štochl.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň po dvaceti letech triumfovala v Českém poháru

Final Four Českého poháru házenkářů v Chebu

Finále: Plzeň - Karviná 33:21 (14:14) Nejvíce branek: J. Tonar 8, Poloz 8/3, Šindelář 6, M. Tonar a Šafránek po 3 - Monczka 7/2, S. Mlotek 4, Brůna a Solák po 2. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení: 0:2. Diváci: 1198.

O 3. místo: Nové Veselí - Lovosice 32:25 (17:8) Nejvíce branek: Štěrba 10/4, Skalický 4, Chosik 4/2 - Motl 9/1, Bouček 6, Klimt 4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články