Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkáři nadějný výsledek neudrželi, s Němci prohráli 19:22

Dvanáct minut bez vstřeleného gólu zhatilo naděje českých házenkářů na další skvělý výsledek proti favoritovi. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše vedli na mistrovství Evropy nad Německem většinu zápasu, obhájci titulu ale šesti góly za sebou v závěrečné fázi utkání výsledek otočili a nakonec zvítězili 22:19.

Utkání Německo - Česko
zdroj: Reuters autor: Antonio Bronic

Národní celek nenavázal na senzační výhry ze základní skupiny proti Dánsku a Maďarsku a v šestičlenné čtvrtfinálové skupině má na kontě stále dva body.

V úterý reprezentanti změří síly s Makedonií a ve středu se Slovinskem. Do semifinále postoupí první dva celky ze skupiny.

Čeští házenkáři prošli ze základní skupiny evropského šampionátu poprvé od roku 2010, kdy obsadili osmé místo. Jejich maximem na Euru je šestá příčka z roku 1996.

"Je pro mě těžké říct, jaké jsou mé pocity. Na jednu stranu jsem pyšný na svůj tým, na druhou stranu jsem zklamaný. Byli jsme blízko. Naše obrana fungovala, dostat 22 branek od Německa je dobré. Ale v ofenzivě jsme nebyli tak dobří a to je důvod naší porážky," řekl Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři po výpadku v závěru prohráli na ME s Německem

V úvodním utkání čtvrtfinálové skupiny ve Varaždínu se hrála defenzivněji laděná házená. V české brance začal Mrkva, který na rozdíl od předchozích dvou duelů dostal přednost před Galiou.

Nejlepší střelec Německa na turnaji Gensheimer po čtvrthodině poslal svůj tým do vedení 7:5, ale outsider odpověděl a šňůrou tří gólů rychle otočil stav. Němcům se nevedlo v útoku a přes osm minut neskórovali.

Český tým mohl litovat, že několikrát nevyužil šanci k navýšení vedení. Smůlu měl především Horák, který chvíli poté, co brankář Mrkva dal gól přes celé hřiště, trefil dalekonosným pokusem v podobné situaci břevno.

Obhájci titulu po přestávce díky dvěma přesilovkám srovnali, ale český celek opět odskočil. Číp skvěle zasáhl v obraně a z křídla poslal svůj tým do vedení 13:11.

Jenže reprezentanti stejně jako v první půli několikrát promarnili možnost soupeři ještě více odskočit a Němci třemi góly i díky další přesilovce otočili ve 42. minutě stav na 15:14.

Čechy v ofenzivě držel Číp. Nejdříve srovnal a za chvíli po Mrkvově zákroku z následné akce z křídla znovu zařídil dvoubrankové vedení 18:16.

To ale byla na 12 minut poslední česká trefa. Bronzoví medailisté z olympijských her v Riu de Janeiro po sedmičce brzy opět srovnali a pak překlopili vývoj na svou stranu.

Zdráhala mohl pět minut před koncem ještě srovnat, ale střídající brankář Wolff mu chytil sedmičku. Češi si proti gólmanovi, který v průběhu druhé půle nahradil Heinevettera, nevěděli rady a Němci od stavu 16:18 šňůrou šesti gólů rozhodli.

"Strašně těžko se to hodnotí. Byli jsme fakt kousek od toho, aby to vyšlo. Výsledek nakonec neodpovídá celé té hře. V útoku nám to nešlo tak jako v předchozích zápasech. Ale díky tomu útoku jsme v téhle fázi," řekl obranář Jan Landa.

Německo - Česko 22:19 (9:10)

Sestava a branky Česka: Mrkva 1, Galia - Číp 6, Zdráhala 4/2, Kašpárek 4, Horák 3, Bečvář 1, Hrstka, Stehlík, Petrovský, Mubenzem, Kasal, Zeman, Landa, Kotrč, Sviták.

Sestava a branky Německa: Heinevetter, Wolff – Fath 8, Gensheimer 3/1, Kohlbacher 2, Drux 2, Weber 2, Groetzki 1, Häfner 1, Pekeler 1, Weinhold 1, Wiencek 1, Lemke, Reichmann, Janke, Kühn.

Rozhodčí: Gubica, Miloševič (oba Chorv.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 3/2. Vyloučení: 3:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články