Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Luzumová si připsala cenný primát, je první českou vítězkou ankety EHF

V roli kapitánky dovedla národní tým k nejlepšímu umístění na mistrovství světa v novodobé historii země. Iveta Luzumová však kromě týmového úspěchu zabodovala i v individuálním hodnocení. Jako první česká házenkářka byla vyhlášena hráčkou měsíce v novinářské anketě evropské federace EHF. Osmadvacetiletá opora získala ocenění za listopadové výkony v dresu německého Thüringeru.

Česká házenkářka Iveta Luzumová
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Luzumová se o prvenství v anketě dozvěděla po prohraném středečním zápase na MS s Nizozemskem. Na výsledku 26:30 se podílela jedenácti brankami a za vysokou úspěšnost střelby ji ocenila i EHF.

V Lize mistryň dosud vsítila 50 gólů a vede tabulku kanonýrek. "Jsem hrdá a ještě více překvapená, že jsem toto ocenění získala," prohlásila Luzumová. "Jsem specialistkou na sedmičky, proto je moje číslo tak vysoké. Ale když vyhrává tým, nezáleží na tom, kdo dává góly," dodala.

Mistrovství světa v Německu zakončila se 47 brankami a s reprezentací obsadila osmé místo, což je nejlepší výsledek samostatné České republiky. EHF vyhlašuje hráčku i hráče měsíce od ledna 2016. Mužskou kategorii ovládl brankář Arpad Sterbik z Vardaru Skopje, srbský rodák reprezentující Španělsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Nic jiného než úspěch, hodnotí házenkářský tým
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články